Nieuwscentrum

Philips introduceert persoonlijke gezondheidsprogramma's op IFA-beurs in Berlijn


De persoonlijke gezondheidsprogramma's van Philips omvatten een combinatie van meetinstrumenten voor 'connected health', op apps gestoelde gezondheidsprogramma's en cloud-gebaseerde data analyses

september 3, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150903-Philips-introduceert-persoonlijke-gezondheidsprogrammas-op-IFA-beurs-in-Berlijn.html Link gekopieerd

Berlijn, Duitsland – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) kondigde vandaag het eerste in een reeks gezondheidsprogramma's aan die consumenten in staat stellen meer de regie te nemen over hun gezondheid. Elk programma omvat meetinstrumenten voor 'connected health', op apps gestoelde, gepersonaliseerde gezondheidsprogramma's en veilige, cloud-gebaseerde gegevensopslag. Het eerste gezondheidsprogramma wordt gelanceerd op de Internationale Funkausstellung (IFA) 2015, die van 4-9 september 2015 in Berlijn (Duitsland) wordt gehouden. Het wordt gevolgd door gezondheidsprogramma's die zich richten op hartgezondheid, rugpijn en andere terreinen op het gebied van gezondheid. De eerste gezondheidsprogramma's zijn vanaf oktober 2015 in Duitsland verkrijgbaar en in 2016 op andere markten.¹

 

De persoonlijke gezondheidsprogramma's van Philips staan voor een nieuw tijdperk binnen de zorg op afstand voor consumenten, patiënten en zorgverleners, nu de medische zorg zich steeds meer verplaatst van het ziekenhuis naar ons huis en dagelijkse leven. Ze zijn gebouwd binnen het Philips HealthSuite Digital Platform, een open, cloud-gebaseerd platform dat gegevens van diverse instrumenten en uit verschillende bronnen over onder meer gezondheid verzamelt en analyseert. Deze gezondheidsprogramma's maken maximaal gebruik van Philips’ enorme expertise op het gebied van medische zorg en consumenten, en zullen via professionele en consumentenkanalen op de markt worden gebracht. Elk jaar bewaakt Philips de vitale functies van meer dan 250 miljoen ziekenhuispatiënten en verkoopt hetzelfde aantal apparaten over de hele wereld.

 

“Consumenten worden steeds meer betrokken bij hun eigen gezondheid en ze willen oplossingen die hen in staat stellen gezond te blijven en ziekte te voorkomen,” aldus Pieter Nota, executive vicepresident en CEO Personal Health, Koninklijke Philips N.V. “Ze begrijpen dat actief gezondheidsmanagement nodig is om de toename van chronische aandoeningen en ongezonde leefstijlen een halt toe te roepen.

 

Philips is het enige gezondheidstechnologiebedrijf met een assortiment oplossingen voor professionals en consumenten waarmee klinische en persoonlijke gezondheidsgegevens binnen het gehele gezondheids continuüm kunnen worden gecombineerd om preventie en een gezonde leefstijl te bevorderen, om diagnosticering en behandeling te bespoedigen, en een beter herstel en betere thuiszorg mogelijk te maken. Onze persoonlijke gezondheidsprogramma's helpen consumenten gezondere leefgewoonten te ontwikkelen.”

 

Philips gezondheidsprogramma's stellen mensen in staat vitale functies te meten om te begrijpen hoe leefstijlkeuzen invloed hebben op hun lichaam. Daarnaast kunnen gebruikers hiermee doelen stellen, hun vooruitgang volgen en gemotiveerd blijven met intelligente programma's die zijn ontwikkeld samen met toonaangevende artsen en psychologen en die reageren op individuele progressie en gepersonaliseerde adviezen geven. De programma's voldoen aan de hoogste standaarden voor privacy en veiligheid, met inachtneming van lokale wetten als de Europese Privacyrichtlijn en de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

 

De meetinstrumenten die de informatie voor Philips’ gezondheidsprogramma's verzamelen, zijn allemaal voorzien van Bluetooth en maken draadloos verbinding met de Philips HealthSuite Health-app zodat gebruikers hun meetresultaten eenvoudig in de loop van de tijd kunnen volgen. Deze meetresultaten worden automatisch naar het Philips HealthSuite Digital Platform gestuurd. Een greep uit onze meetinstrumenten:

 

  • De Philips health watch – een ‘connected’ horloge dat gebruikmaakt van onze nieuwste technologie, inclusief een gepatenteerde optische hartslagsensor en versnellingsmeter voor het volgen van de leefstijl. Het meet continu en automatisch een groot aantal verschillende biometrische eigenschappen (waaronder hartslagfrequentie, activiteit en slaappatronen). Het unieke van dit instrument is dat het is ontwikkeld als medisch hulpmiddel om door leefstijl geïnduceerde chronische aandoeningen te helpen voorkomen of verzachten. Het maakt draadloos contact met de Philips HealthSuite Health-app om biometrische eigenschappen te meten en te volgen, en biedt een ondersteunend en motiverend gepersonaliseerd gezondheidsprogramma om het maken van gezonde leefstijlkeuzen te vergemakkelijken.
  • De Philips-bloeddrukmeter voor de bovenarm – een oplaadbaar hulpmiddel zonder slang waarmee systolische en diastolische bloeddruk en hartslagfrequentie kunnen worden gemeten. Voorzien van een groot, gemakkelijk afleesbaar scherm met achtergrondverlichting.
  • De Philips-bloeddrukmeter voor de pols – een kleiner en gemakkelijk draagbaar hulpmiddel waarmee systolische en diastolische bloeddruk en hartslagfrequentie kunnen worden gemeten. Deze meter kan worden opgeladen via USB.
  • De Philips-weegschaal met lichaamsanalyse – een elegant hulpmiddel dat het gewicht meet, via bio-impedantieanalyse een inschatting maakt van de vetmassa en de BMI berekent. Met ondersteuning voor het hele gezin met tot wel acht gebruikersprofielen.
  • De Philips-oorthermometer – een gebruiksvriendelijk hulpmiddel waarmee de lichaamstemperatuur nauwkeurig kan worden gemeten. Ontwikkeld voor volwassenen, kinderen en pasgeborenen voor nauwkeurige metingen in twee seconden.

 

Andere producten op de IFA-beurs van dit jaar die ook gebruikmaken van het Philips HealthSuite Digital Platform zijn het Philips Lumify mobiele echosysteem en de Philips Smart Air Purifier 8000i-serie. Philips Lumify is het eerste op een app gebaseerde echosysteem in zijn soort ter wereld, en is ontwikkeld voor afdelingen spoedeisende hulp en andere klinische settings. Het bestaat uit een compatibel smartapparaat en de Philips echotransducer, en maakt gebruik van het Philips HealthSuite Digital Platform om diagnostiek aan het bed te kunnen leveren.

 

Philips’ Smart Air Purifier 8000i-serie, met nieuwe Aerasense-technologie, is speciaal ontwikkeld als ondersteuning voor mensen met allergieën. Het maakt gebruik van het Philips HealthSuite Digital Platform om realtime gegevens over pollen en allergenen binnens- en buitenshuis te verstrekken.

 

Verder wordt de nieuwste aanwinst in de Hue-familie gepresenteerd, de Philips Hue Lightstrip Plus. Deze kan met een smartapparaat worden bediend en biedt meer licht, wittinten en helder gekleurd licht. Op het gebied van persoonlijke verzorging voor mannen is de Philips Smart Shaver 7000-serie het eerste lerende ‘connected’ scheerapparaat ter wereld dat zich aanpast om een maximaal comfort te bieden, zelfs bij een gevoelige huid. De Philips Connected multicooker, technologie om eenvoudig gezonde en smakelijke maaltijden te bereiden, met controle en bediening via de smartphone. En de volledige Philips Sonicare-productlijn van geavanceerde hulpmiddelen voor mondverzorging, waaronder de Philips Sonicare DiamondClean, Philips Sonicare AirFloss Ultra en de Philips Sonicare for Kids Connected.


Philips op de IFA-beurs
De persconferentie van Philips wordt op 3 september om 12.00 uur gegeven in hal 22. Deze zal live worden gestreamd op www.ifa.philips.com. Naast Philips’ executive vicepresident en CEO Personal Health, Pieter Nota, zijn aanwezig Wiebo Vaartjes van Gibson Innovations, en Nico Vernieuwe van TP Vision.

 

Ga voor meer informatie over de nieuwste innovaties van Philips op IFA 2015 naar www.ifa.philips.com. Volg Philips op IFA op twitter @PhilipsLiveFrom. Bezoek ook andere sociale media: Vine, LinkedIn en YouTube.

 

Ga voor meer informatie over de nieuwste innovaties van Philips op IFA 2015 naar www.ifa.philips.com


¹ Gezondheidsprogramma's en meetinstrumenten van Philips zijn momenteel nog niet verkrijgbaar in de VS.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150903-Philips-introduceert-persoonlijke-gezondheidsprogrammas-op-IFA-beurs-in-Berlijn.html Link gekopieerd
De Philips-bloeddrukmeter voor de bovenarm

De Philips-bloeddrukmeter voor de bovenarm

Philips-bloeddrukmeter voor de pols

Philips-bloeddrukmeter voor de pols

Neem voor meer informatie contact op met:

Saskia Maas
Philips Consumer Lifestyle Nederland
Tel: +31 6 53 40 81 94
E-mail: saskia.maas@philips.com .

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 108.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

 

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.