Nieuwscentrum

Philips presenteert IntelliSpace Cardiovascular op ESC-congres 2015


'Connected' cardiologie-oplossing biedt holistisch beeld van patiëntenzorg door de hele cardiovasculaire keten.

augustus 30, 2015

Andover (VS) / Londen (VK)Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag het Europese debuut bekendgemaakt van IntelliSpace Cardiovascular, een webgestuurd systeem voor beeld- en informatiebeheer dat geavanceerde tools biedt om cardiovasculaire beelden en gegevens te bekijken, te analyseren en te delen. IntelliSpace Cardiovascular, dat tijdens het jaarlijkse congres van de ESC (European Society of Cardiology) in Londen in de Philips-stand (#G200) wordt getoond, markeert een nieuwe generatie informatica-oplossingen op het gebied van beeldvorming en cardiologie. Het fungeert als spil van interoperabiliteit, waardoor alle leden van het zorgteam toegang tot gegevens hebben en binnen één werkomgeving geavanceerde medische toepassingen als IntelliSpace Portal of IntelliSpace ECG kunnen gebruiken.

 

“IntelliSpace Cardiovascular stelt medici in staat om in één werkomgeving een holistisch beeld te krijgen van het cardiovasculaire traject van de patiënt, en geeft hen de mogelijkheid om dieper door te dringen in de medische materie”, aldus Yair Briman, Senior Vice President en General Manager Healthcare IT bij Philips. “Daarbij gaat het ook om toegang tot applicaties van derden, waardoor een uitgebreider beeld van de patiënt ontstaat en zorgverleners betere patiëntenzorg kunnen leveren.”

 

Het verbeteren van de interoperabiliteit om de samenwerking te versterken
Door patiëntgegevens van verschillende afdelingen in het ziekenhuis te centraliseren, helpt IntelliSpace Cardiovascular de werkstroom efficiënter te maken en de patiëntenzorg te verbeteren. Doordat informatie op een nieuwe manier wordt gepresenteerd, kunnen alle leden van het zorgteam de volledige geschiedenis van de diagnose, verzorging en behandeling van de patiënt bekijken. Dat stimuleert samenwerking en kan onnodige en herhaalde onderzoeken overbodig maken.

 

IntelliSpace Cardiovascular kan eenvoudig in de bestaande infrastructuur worden geïntegreerd om meer medische diepgang te bieden zonder dat de complexiteit toeneemt. Dankzij het schaalbare ontwerp kunnen medici de oplossing al naar gelang hun behoefte aanpassen. IntelliSpace Cardiovascular biedt een pakket aan compatibele klinische modules die zijn ontworpen om de werkstroom door de hele cardiovasculaire zorgketen te helpen verbeteren – waarvandaan deze ook wordt benaderd. Dankzij geïntegreerde echocardiografische rapportagefuncties hebben cardiologen de mogelijkheid om onnauwkeurigheden in rapporten op te sporen en te elimineren.

 

Ga naar https://www.philips.com/esc voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op het ESC-congres 2015. Volg de conversatie vanaf het ESC-congres via Twitter op @PhilipsLiveFrom (#ESCCongress).

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 108.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum..

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.