Meest duurzame kantoorgebouw ter wereld, ‘The Edge’ in Amsterdam geopend


The Edge heeft primeur met innovatief, connected en energiezuinig verlichtingssysteem van Philips

mei 29, 2015

Amsterdam, Nederland – The Edge, het nieuwe kantoorgebouw in Amsterdam is vandaag geopend door Deloitte en OVG. Om deze opening te onderstrepen is een tweedaags evenement georganiseerd over digitaal ondernemerschap. Genodigden kunnen zien waarom The Edge wereldwijd het best presteert op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van innovatieve technologie.

 

Philips CEO Frans van Houten, spreekt over de toekomst van ‘digitaal ondernemerschap’ en de uitdagingen die dat met zich meebrengt.  “In onze steeds nauwer verbonden wereld hebben mensen overal en altijd toegang tot gegevens en communicatievoorzieningen. Voortdurende connectiviteit transformeert de manier waarop mensen omgaan met informatie en met elkaar, en hoe zij verlichting gebruiken.” aldus Frans van Houten.

 

Innovatie in verlichting
The Edge is zeer duurzaam en kent een hoge mate van intelligentie door de toegepaste innovaties en technologie. Het is eerste kantoorgebouw ter wereld dat is voorzien van de innovatieve Philips technologie ‘Power-over-Ethernet’. Power-over-Ethernet is een connected kantoorverlichtingssysteem waarmee gebruikers zelf de verlichting en temperatuur naar eigen wens kunnen instellen. Medewerkers kunnen temperatuur en lichtintensiteit boven de werkplek bedienen via een app op hun smartphone. Intelligente LED armaturen vergaren data en informatie over bezetting van kantoorruimtes wat waardevolle informatie oplevert over gebruik van het gebouw. Gebouwbeheerders benutten deze informatie voor het regelen van de temperatuur in diverse ruimtes en het organiseren van schoonmaakwerkzaamheden.

 

Betrokken partijen
The Edge is het resultaat van samenwerking tussen OVG Real Estate, Philips en hoofdhuurder Deloitte en ontworpen door Ron Bakker en Lee Polisano van PLP Architecture uit Londen. Eigenaar van The Edge is Deka Immobilien Investment. Overige huurders in het gebouw zijn AKD, Salesforce, Henkel, Sandvik en Edelman.

 

  • Zie hier speech van Frans van Houten, CEO Philips
  • Zie hier voor meer achtergrondinformatie over Power-over-Ethernet

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Anne-Marie Sleurink
External Communications Manager a.i.
Tel. +31 6 22 30 65 29
E-mail: anne-marie.sleurink@philips.com 

 

.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 108.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum..

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.