Nieuwscentrum

Van vloer tot plafond – Philips toont op de LIGHTFAIR 2015 het nieuwste op het gebied van connected verlichting en unieke toepassingen van LED's

mei 7, 2015

Eindhoven, Nederland – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), de wereldwijde marktleider in verlichting, maakte vandaag bekend dat zij haar nieuwste innovaties op het gebied van connected verlichtingssystemen, waaronder Power-over-Ethernet (PoE) armaturen, op apps gebaseerde regelsystemen en op cloud gebaseerde technologieën, zal tentoonstellen op de LIGHTFAIR International 2015. In stand nummer 1207 zal Philips lichtgevende tapijten en plafonds presenteren, evenals unieke verlichtingssystemen zoals HealWell voor ziekenhuisomgevingen en nieuwe toepassingen die beheer op afstand van verlichtingstechnologieën mogelijk maken. Dit alles demonstreert hoe Philips doorgaat met het leveren van een toegevoegde waarde die verder gaat dan alleen verlichting, om te kunnen voldoen aan de unieke doelstellingen van bedrijven, organisaties en individuen.

 

“We leven in een internettijdperk dat zich kenmerkt door connectiviteit rondom de klok en deze trend transformeert fundamenteel de manier waarop we licht gebruiken en ermee omgaan”, zegt Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting. “Wij zijn pioniers op de weg naar energie-efficiënte LED-verlichting en nu doen wij datzelfde voor connected verlichting, wat hervormende toepassingen oplevert voor steden, kantoren, winkels en woningen. Wij sturen op een waarde van verlichting die verder gaat dan alleen licht geven en energie-efficiëntie. Daartoe behoren bijvoorbeeld straatlantaarns die hun locatie doorgeven en de kosten van onderhoud drastisch verlagen, kantoorverlichting die de productiviteit verbetert en supermarktverlichting die de loyaliteit van klanten verhoogt door speciale aanbiedingen naar hun smartphones te sturen. Onze innovaties veroorzaken de meest radicale opschudding in de branche sinds de uitvinding van de elektrische gloeilamp.”

 

Connected verlichtingssystemen

 

  • Connected armaturen met zichtbaarlichtcommunicatie (VSL): Persoonlijke regelmogelijkheden stellen gebruikers in staat hun omgeving eenvoudig aan te passen.
  • De Philips Ledalite VersaForm LED inbouwarmaturen en Philips Lightolier Calculite ronde LED-downlight gebruiken Power-over-Ethernet en VSL-technologie om een professionele verlichtingsbeleving te leveren en communicatie mogelijk te maken voor bediening via persoonlijke apparaten. PoE levert laagspanningsvoeding aan elke armatuur, wat de configuratie en aanpassing van een ruimte mogelijk maakt zonder extra kosten voor het trekken van nieuwe elektrische bedrading of het installeren van hardware.
  • Philips ActiveSite: is een op cloud gebaseerd connected verlichtingsbeheerplatform dat het mogelijk maakt architecturale LED-verlichtingssystemen van Philips Color Kinetics op afstand te bewaken, onderhouden en beheren. Content, zoals lichtshows, kan vanaf elke plaats ter wereld geüpload worden. ActiveSite is onlangs in gebruik genomen als onderdeel van het Tappan Zee verlichtingsproject in New York City.
  • PHILIPS Envision: is een volledig geïntegreerd softwareplatform voor het beheer van binnenverlichting dat centraal beheer en bewaking biedt van alle systeemcomponenten op gebouw- of ruimteniveau. Het Envision-pakket maakt energiebesparingen mogelijk die groter zijn dan met alleen opwaardering naar LED en biedt voordelen die verder gaan dan alleen verlichting, zoals lagere onderhoudskosten, betere ruimteoptimalisering en regeling van verlichting en instellingen zoals temperatuur.
  • Philips CityTouch verbindingsknooppunten: maak elke LED-straatlantaarn connected met de ‘plug & play’ verbindingsknooppunten van Philips CityTouch. Deze nieuwe geoctrooieerde technologie van Philips stelt gemeentelijke overheden in staat hun straatverlichting klaar te maken voor gebruik in een netwerk via een gemakkelijk te installeren ‘plug & play’-systeem, het eerste in zijn soort. Dit gebruikt het mobiele netwerk om LED straatlantaarns van elke willekeurige fabrikant te verbinden voor beheer op afstand met CityTouch-software van Philips. De technologie helpt steden hun investeringen te beschermen door ‘domme’ straatverlichting van derden slim en connected te maken en tegelijk het energieverbruik te verminderen met wel 35% ten opzichte van conventionele verlichtingstechnologieën.
  • Philips ZoneScape is een op apps gebaseerd regelsysteem dat gebruikers in staat stelt vooraf bepaalde zones in een landschapsverlichting in en uit te schakelen met een smartphone.
  • Philips Lumec RoadFocus LED cobrakop rijwegarmaturen leveren een energie-efficiënt en gelijkmatig licht. RoadFocus kan gecombineerd worden met het Philips CityTouch softwareplatform voor verlichtingsbeheer om een connected verlichtingssysteem te vormen dat extra mogelijkheden biedt zoals dimmen op basis van bewegingssensors, energiegegevens en real-time waarschuwingen voor efficiëntere onderhoudsacties.
  • Philips Lumec SleekVision en ClassicStyle paaltoparmaturen en zuilen bieden een moderne en traditionele vormgeving voor het veilig en duurzaam verlichten van openbare ruimten. Beide zijn voorzien van de ClearGuide LED-technologie voor een transparante visuele aanblik overdag, terwijl ze 's nachts een comfortabel gelijkmatig licht produceren.

 

Architectuurtoepassingen

 

  • Philips OneSpace lichtgevend plafond: integreert LED-lampen met textiel om een plafondoppervlak te vormen dat wit licht uitstraalt waarvan de bron volledig verborgen blijft. Dit biedt architecten een unieke en innovatieve oplossing die een uniform, verblindingsvrij functioneel wit licht oplevert voor horeca-, openbare en winkelruimten. Het systeem heeft een ultradunne minimalistische vormgeving en is verkrijgbaar op maat en met een diversiteit van montagemogelijkheden, wat zorgt voor het hoogste niveau van vormgevingsvrijheid.
  • Philips eW Fuse Powercore: armatuur met een innovatieve vormgeving die het licht vormt en richt voor het produceren van een uiterst gelijkmatige verlichting voor wallwashing- en strijklichttoepassingen, die de gelijkmatigheid van het licht in vergelijkbaar oplossingen overtreft. Indien gecombineerd met ActiveSite kan de armatuur bewaking, toezicht en beheer op afstand van individuele lichtpunten ondersteunen.

 

Luminous Carpets

 

Philips en Tandus Centiva integreren het tapijt in de vormgeving van commerciële interieurs, waarbij het tapijt wordt gebruikt als communicatiemedium.  Zo wordt de vloerbedekking een programmeerbaar hulpmiddel voor mededelingen, dat mensen kan informeren, de weg wijzen, verwelkomen en inspireren.  Het tapijt kan mensen in noodgevallen bijvoorbeeld de weg wijzen naar uitgangen, of aanduiden waar de koffieautomaten of toiletten zijn.

 

Producten voor gezondheid en welzijn

 

  • Doordat ze gebruik maken van instelbaar wit licht met lichtrecepten die de natuurlijke circadiaanse ritmes van het lichaam ondersteunen, stellen Philips Day-Brite ClearAppeal en Philips Day-Brite EcoStyle studenten in staat zich beter te concentreren, terwijl ze tevens de waakzaamheid verbeteren en een uitstekend visueel comfort in het klaslokaal bieden.
  • Het Philips HealWell verlichtingssysteem gebruikt LED-armaturen waarvan het lichtspectrum instelbaar is met geïntegreerde regelsystemen om de eerste oplossing voor de gezondheidszorg te bieden die circadiaanse ritmes ondersteunt en de slaap van patiënten verbetert, en die zorgt voor een comfortabele omgeving voor medewerkers en zorgverleners.

 

Philips whitepaper

 

Naast haar nieuwste oplossingen en connected verlichtingssystemen presenteert Philips ook “Licht voor de openbare ruimte”, een nieuwe whitepaper die diverse verlichtingsprojecten onderzoekt die hedendaagse verlichtingstechnologieën gebruiken om de mogelijkheden van openbare ruimten te vergroten. De whitepaper laat zien hoe verlichtingsprojecten nieuwe kracht kunnen geven aan het nachtelijke stadsbeeld en de openbare ruimte kunnen activeren, hoe verlichtingsontwerpers LED-verlichting kunnen gebruiken om steden te scheppen die gastvrij, veilig en aantrekkelijk zijn, en hoe digitale verlichting kan bijdragen aan een allesomvattend en duurzaam karakter van steden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Anne-Marie Sleurink
External Communications Manager a.i.
Tel. +31 6 22 30 65 29
E-mail: anne-marie.sleurink@philips.com 

.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 108.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.