Nieuwscentrum

Philips Lifeline introduceert nieuwe engine voor voorspellende analysemethoden voor populatiegericht gezondheidsbeheer

april 16, 2015

CareSage combineert praktische inzichten met draagbare medische alarmeringsapparaten om het aantal vermijdbare ziekenhuisopnames van oudere patiënten te helpen verminderen, zodat ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

 

Chicago (VS)Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag de ontwikkeling van CareSage bekendgemaakt, een nieuwe engine voor voorspellende analysemethoden die zorgverleners in staat stelt om oudere patiënten beter te bewaken en te verzorgen door praktische inzichten te combineren met draagbare apparaten (‘wearables’) en bewaking. CareSage biedt analyse van actuele en historische gegevens afkomstig van zorgverleners en Philips Lifeline om proactief vast te stellen welke patiënten de grootste kans op gezondheidsproblemen hebben, zodat medici in kunnen grijpen voordat die problemen optreden. Dat helpt patiënten om gezonder te blijven en om het aantal vermijdbare ziekenhuisopnames te verminderen. Philips Lifeline is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten en Japan.

 

CareSage is de nieuwste innovatie die wordt gebouwd op het Philips HealthSuite Digital Platform, een open platform op cloud-basis dat het veilig verzamelen en analyseren van gegevens over gezondheid en levensstijl uit meerdere bronnen en apparaten ondersteunt. CareSage is ontworpen met het oog op populatiegericht gezondheidsbeheer, en maakt gebruik van de AutoAlert-technologie van Philips Lifeline en een grote hoeveelheid gegevens over gezondheid en ouder worden. Daarmee kunnen zorgverleners zich richten op oudere patiënten die na een ziekenhuisopname weer naar huis gaan of die weer zelfstandig verder moeten na een periode van thuiszorg.

 

“Weer thuiskomen na een verblijf in het ziekenhuis is voor senioren een opluchting, maar er zijn ook potentiële risico’s aan verbonden. Door de gegevens van CareSage’s analyses en onze draagbare medische alarmeringsapparaten te bekijken, kunnen zorgverleners voorspellen wanneer thuiswonende patiënten waarschijnlijk moeten worden opgenomen in het ziekenhuis, en kunnen ze van tevoren ingrijpen”, aldus Kimberly O’Loughlin, Senior Vice President en General Manager bij Philips Home Monitoring. “CareSage is opnieuw een voorbeeld van de inzet van Philips op het gebied van ‘connected’ zorg; door gebruik te maken van gegevens, analyses en onze continu beschikbare bewakingscapaciteiten zorgen we ervoor dat zorgverleners op het juiste moment over de juiste gegevens beschikken met het oog op zorgverlening aan uiteenlopende patiëntenpopulaties.”

 

Zo gebruiken senioren in de VS op dit moment meer zorgbudget per hoofd van de bevolking dan enige andere groep, en heeft twee derde van de ontvangers van Medicare (het Amerikaanse sociale verzekeringsprogramma) last van meer dan één chronische aandoening¹ ². Slechte overgangen in de zorgketen behoren tot de belangrijkste oorzaken van onnodige hernieuwde opname in het ziekenhuis, bezoeken aan de eerstehulpafdeling en ziekenhuisopnames voor senioren. Dat leidt zowel wat gezondheid als de kosten betreft tot zorgelijke ontwikkelingen. Zorgverleners streven naar betere zorgresultaten tegen lagere kosten door de zorg uit te breiden naar de thuissituatie, waar de meeste gezondheidsincidenten voor senioren plaatsvinden. Daarnaast is het zo dat slechts de helft van de bezitters van wearables en fitness-trackers deze elke dag gebruikt, terwijl senioren al jarenlang actief gebruikmaken van draagbare apparaten in de vorm van medische alarmeringsdiensten. Wanneer dat wordt gecombineerd met voorspellende analysemethoden, kunnen wearables voor senioren een grote rol spelen voor het proactief beheren van hun gezondheid.

 

“Meer dan de helft van alle kwetsbare en oudere patiënten wordt uit het ziekenhuis ontslagen zonder dat er sprake is van enige vorm van bewaking op de lange termijn, waardoor deze patiënten thuis zijn afgesneden van de zorg die ze nodig hebben. Door ook tussen controleafspraken in met deze patiënten contact te blijven, kunnen we hen helpen om gezond te blijven, en kunnen we voorkomen dat er situaties ontstaan waardoor ze terug naar het ziekenhuis zouden moeten. Dat is ons ultieme doel voor de zorgverlening”, aldus Michael Hamaker, bestuursvoorzitter van thuiszorgaanbieder WellSpan VNA Home Care.

 

De unieke benadering van CareSage combineert voorspellende analysemethoden met seniorvriendelijke tools voor (beheer)diensten op het gebied van thuisbewaking die nu al actief worden gebruikt door veel consumenten. Door gebruik te maken van CareSage, zijn zorgverleners mogelijk in staat om betere preventieve zorg en zorgcoördinatie te bieden, om de patiënttevredenheid te verhogen en de kwaliteit van leven te verbeteren, om het aantal langdurige (> 30 dagen) vermijdbare herhaalde ziekenhuis opnames te verminderen, en om betere zorgresultaten en kostenbesparingen te realiseren.

 

Philips Lifeline werkt samen met zorgverleners om aanvullende programma’s en toepassingen te ontwikkelen voor de CareSage-engine. Voor meer informatie over CareSage en de technologische oplossingen van Philips voor ‘connected’ zorg kunt u langskomen bij stand nr. 931 op de HIMSS Annual Conference & Exhibition 2015, of kunt u de #HIMSS15-conversatie volgen via @PhilipsHealth.
 

¹ Centers for Medicare and Medicaid Services. Chronic Conditions among Medicare Beneficiaries, (Baltimore, MD, 2012)
² ‘Medicare Spending By Year’, US Government Spending, bekeken op 2 april 2015, http://www.usgovernmentspending.com/medicare_spending_by_year

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.