Nieuwscentrum

Philips LED's, geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises, voldoen aan nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen

februari 25, 2015

Amsterdam, Nederland – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), de wereldwijde marktleider in verlichting, heeft LED-verlichting geïnstalleerd in tien schepen van Costa Cruises, Europa’s toonaangevende aanbieder van vakantiecruises. Er werden meer dan 300.000 Philips LED-lampen geïnstalleerd die het mogelijk maken om de energie die nodig is voor de verlichting van elk schip met 60% te verminderen.

 

De elektriciteit aan boord van schepen wordt opgewekt met dieselmotoren. Deze verlichtingsrenovatie op 10 schepen leidt tot een totale besparing van 30.000 ton aan CO2-uitstoot. De overschakeling naar energiezuinige LED-technologie maakt deel uit van de doelstelling van Costa Cruises om haar CO2-uitstoot drastisch te verlagen, in overeenstemming met de gestelde doelen in het Sustainability Report 2014 van de onderneming.

 

Stefania Lallai, Sustainability Director van Costa Cruises: “Dit initiatief van twee ondernemingen die zich inzetten voor het leveren van oplossingen voor het matigen van de impact op het milieu vertegenwoordigt voor Costa Cruises een nieuwe stap voorwaarts op duurzaamheidsgebied. Het verlichtingsproject met Philips is een belangrijk initiatief, dat is genomen om de CO2-belasting door onze vloot te verlagen en het energieverbruik aan boord te verminderen.”

 

De MASTER LEDspots en CorePro LEDtubes van Philips die op de cruiseschepen zijn geïnstalleerd, stralen wit licht van uitmuntende kwaliteit uit dat geen irritatie of vermoeidheid van de ogen veroorzaakt. Bovendien gaat de LED-verlichting langer mee (tot 40.000 uur) en zorgt voor een heldere, warme en uitnodigende sfeer voor de passagiers. Philips voltooide de lampvervanging van drie schepen al in 2013, terwijl de verlichting van de resterende zeven schepen volledig was gerenoveerd in december 2014. Ook is Philips betrokken bij de renovatie van de LED-verlichting in het hoofdkantoor van Costa Cruises in Genua, Italië.

 

“Reizen over zee heeft al de laagste kooldioxide-uitstoot in vergelijking met andere vormen van transport in de bredere toerismebranche“, zegt Nicola Kimm, Head of Sustainability voor Philips Lighting. “Je kunt cruiseschepen beschouwen als zelfstandige, drijvende ministeden, die volledig afhankelijk zijn van de door hen zelf opgewekt energie. Overschakelen van 50 watt-lampen naar 7 watt LED-technologie verhoogt de energie-efficiëntie door het elektriciteitsverbruik dat op elk schip vereist is voor verlichting meer dan te halveren.”

 

De omzet van de wereldwijde cruisebranche bedroeg eind 2014 bijna $ 37 miljard (€ 33 miljard)¹. Het aantal passagiers dat door de cruisebranche wordt vervoerd, is jaar na jaar gegroeid en zal in 2018 naar verwachting gestegen zijn naar meer dan 24 miljoen.

 

¹ Statistieken en fieten over de cruisebranch: http://www.statista.com/topics/1004/cruise-industry/

Philips LED's geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises

Philips LED's geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises

Philips LED's geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises

Philips LED's geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises

Philips LED's geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises

Philips LED's geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises

Philips LED's geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises

Philips LED's geïnstalleerd in de schepen van Costa Cruises

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Philips
Sonia Afzal
Philips Lighting
T: 0044 7950 467 773
E: sonia.afzal@philips.com

 

Costa Crociere S.p.A.
Communication & Sustainability Department
Gabriele Baroni – Communication Director – baroni@costa.it
Cristiano de Musso - Head of Corporate Communication - demusso@costa.it
T: 0039 010 54831
E: Costapressoffice@costa.it

.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

Over Costa Cruises

Al ruim 66 jaar varen de schepen van Costa Cruises (www.costacruises.nl) over de wereldzeeën en leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid en gastronomie, waarmee ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning worden aangeboden. De vloot is de grootste van Europa en bestaat uit 15  schepen varend onder Italiaanse vlag..

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.