Nieuwscentrum

Hackers ontwikkelen Hue-app voor PSV-supporters tijdens Hackaton


Huescore app helpt thuisblijvers om sfeer van de wedstrijd in het stadion mee te beleven

februari 3, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150203-Hackers-ontwikkelen-Hue-app-voor-PSV-supporters-tijdens-Hackaton.html Link gekopieerd

Eindhoven - Zeventig 'app-bouwers’ hebben zich afgelopen weekeinde vrijwillig laten opsluiten voor een Hue-hackaton in het PSV-stadion in Eindhoven. Zij gaven gehoor aan de oproep die Philips via social media had verspreid: "Maak binnen 24 uur de beste Hue app voor onze PSV-supporters”. Een collectief van vijf Eindhovense studenten ontwikkelde in 24 uur de winnende Huescore app. Deze is vanaf maart beschikbaar.
 
 

De Huescore app helpt thuisblijvers om de sfeer van de wedstrijd in het stadion nog indringender te beleven. De app zorgt ervoor dat de Hue-verlichting reageert op het geluid van fans in de woonkamer. De wedstrijdbeleving van de thuisblijvende fans wordt gemeten aan de hand van het geproduceerde lawaai in de woonkamer. De hoeveelheid lawaai wordt omgezet naar lichtintensiteit en vervolgens gedeeld met andere woonkamers door de Hue-verlichting.
 
Zo gaat het licht steeds feller branden naarmate het gejuich aanzwelt als de situatie op het veld spannender wordt. Wordt er een gele of rode kaart uitgedeeld, dan verandert het licht in de woonkamer in de betreffende kleur. Bij een doelpunt van PSV begint de verlichting feestelijk rood-wit te knipperen.
 
In de toekomst kan het lawaai in het stadion worden meegenomen, zodat stadion- en thuissupporters volledig verbonden zijn.
 
“Met de oproep voor een Hackathon wil Philips een brug slaan tussen Philips Hue en PSV-supporters”, aldus Hellen van der Plas, Marketing Director Consumer Lighting en voorzitter van de Philips vakjury. ”Deze app laat zien dat Hue een geweldige bijdrage levert aan de beleving van een wedstrijd van je favoriete voetbalclub. Dankzij de Huescore app kunnen ook PSV-supporters die de wedstrijd thuis op tv bekijken het stadiongevoel beleven.”
 
Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. "We waren echt verrast door het harde werk van de jongens en over het hoge niveau van de ideeën", zegt hij. "Prachtig om te zien hoe twee werelden, die van ontwikkelaars en van voetbalsupporters, bij elkaar komen en een nieuwe beleving kunnen scheppen.”
 
De deelnemers van het winnende team worden door Philips bijgestaan om de Huescore app onder de aandacht te brengen van PSV-supporters.
 
Voor meer informatie over de app: www.huescore.com 

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150203-Hackers-ontwikkelen-Hue-app-voor-PSV-supporters-tijdens-Hackaton.html Link gekopieerd

Voor meer informatie :

Renée de Bruin 
Philips Benelux, Lighting
Tel: +31- 6 - 11348365
E-mail: renee.de.bruin@philips.com 
www.meethue.com .

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2014 een omzet van EUR 21.4 miljard – wereldwijd circa 105.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum  .

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.