Bloedverwanten

jan 18, 2023

Philips en PSV starten actie tegen dreigend bloeddonortekort voor Sanquin

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Een op de vier mensen heeft ooit donorbloed nodig om te genezen of zelfs in leven te blijven. Door vergrijzing van de groep bloeddonors, dreigt er een tekort. Philips en PSV slaan daarom de handen ineen om bloeddonors te zoeken in de regio voor bloedbank Sanquin. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op Philips.nl/bloedverwanten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Sylvia van Es, President Philips Nederland, vindt het belangrijk dat Philips ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid pakt: “We hebben al langere tijd een samenwerking met Sanquin, waarbij we onze medewerkers oproepen onder werktijd bloed te doneren. Dat past bij ons gezondheidstechnologiebedrijf met roots in Eindhoven. Vanwege het naderende tekort aan donors, breiden we nu samen met PSV de zoektocht uit naar nieuwe donors in de gehele regio. Zo maken we samen nog meer impact.”

Voetbaloverstijgende impact

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, is trots op het gezamenlijke initiatief: “PSV en Philips zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen willen we graag voetbaloverstijgende impact maken in de regio. Dat is de kracht van onze samenwerking. Het is bijzonder om te zien dat vervolgens veel bekenden zich achter ons initiatief scharen en zich aan deze campagne hebben verbonden.”

Video thumbnail image PSV Sanquin

Levens redden

“Talloze patiënten in Nederland hebben bloed nodig, bijvoorbeeld tijdens de behandeling van kanker of na een verkeersongeluk. Ook stijgt de vraag naar bloed- en geneesmiddelen die uit deze donaties worden bereid. Patiënten rekenen op deze geneesmiddelen om hun leven te draaglijker te maken of zelfs te redden”, benadrukt Daphne Thijssen-Timmer, directeur Bloedbank van Sanquin.

“Daarom is het zo belangrijk om meer donors te vinden die bereid zijn om plasma of bloed te doneren. Dankzij deze bijzondere inzet van Philips en PSV hopen we meer Brabanders en Nederlanders te vinden die bereid zijn om donor te worden. Zij krijgen er inzicht in hun eigen gezondheid voor terug, dankzij onze controles voor bloedveiligheid.”

PSV bloedverwanten

Symbolische aftrap

Sylvia van Es (President Philips Nederland) en Marcel Brands (Algemeen directeur PSV) trapten de campagne af in het centrum van Eindhoven. Zij ondergingen in de mobiele afname locatie symbolisch een bloedgroeptest; de eerste stap om bloed- of plasmadonor te kunnen worden, onder begeleiding van Daphne Thijssen-Timmer (Directeur Bloedbank Sanquin) en Ivo van Schaik (CEO Sanquin Bloedvoorziening).

Online en offline campagne

De bijzondere wervingscampagne is drie maanden grotendeels online zichtbaar. Bekende gezichten zoals Guus Hiddink, John van den Heuvel, Ruud van Nistelrooij, Eveline Wu, Ronald Koeman, Luuk de Jong, Esmee Brugts en Jeroen Dijsselbloem scharen zich achter deze maatschappelijke missie voor meer donors.

Donor worden?

Ook donor worden? Meld je aan op Philips.nl/bloedverwanten. Ben je al donor en wil je toch op de hoogte blijven over deze campagne? Stuur dan een mailtje naar Sponsoring. We informeren je uitsluitend over het verloop van deze campagne.

Daphne, Sylvia en Marcel bij start campagne
Philips PSV Sanquin op 18 septemberplein in Eindhoven
Sylvia, Marcel en Daphne laten bloedgroep testen

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.