masthead best gelezen artikelen

jan 04, 2023

Terugblik: wat zijn de best gelezen artikelen in 2022?

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

De toekomst van de gezondheidszorg, bijzondere innovaties vanuit Philips en interviews met collega’s die impact maken in hun vakgebied in de gezondheidstechnologie. Het is een greep uit de vele onderwerpen die we in 2022 publiceerden op ons nieuwscentrum. We deelden hier meer dan 80 artikelen, interviews en nieuwsberichten.

In deze terugblik bekijken we de vijf best gelezen artikelen op ons nieuwscentrum.

Nummer 5: Vrouwelijk leiderschap: "Succes wordt niet gemeten aan perfectie, maar aan vooruitgang"

best gelezen artikelen 2022

Gendergelijkheid in leiderschap is iets dat even belangrijk als uitdagend is. Philips streeft naar een gelijke balans tussen mannen en vrouwen in leidinggevende posities - maar is er nog niet. In dit artikel uit de serie ‘Philips & Ik’ bespreekt collega Nikoo Shahrestani de vooruitgang op dit gebied. Zij is medeoprichtster van het lokale Philips Women Lead-initiatief op de innovatie- en productiecampus Best.

In het interview deelt Nikoo enkele levenslessen en legt ze uit waarom ze iedere dag wil verbeteren: Vrouwelijk leiderschap: "Succes wordt niet gemeten aan perfectie, maar aan vooruitgang"

Nummer 4: Made in 040: Het onzichtbare zichtbaar maken

best gelezen artikelen 2022

Medische beeldvorming is eigenlijk een wonderlijk fenomeen, als je er goed over nadenkt. Artsen kunnen in een lichaam kijken, met behulp van natuurkundige verschijnselen zoals geluidsgolven, magnetisme en röntgenstralen. Hoe werken de verschillende systemen nu eigenlijk? Wat gebeurt er precies als er een echo, röntgenfoto, CT- of MRI-scan van je wordt gemaakt? Dat legden we uit in deze Made in 040 met als titel ‘het onzichtbare zichtbaar maken’.

Lees het artikel of bekijk de bijbehorende video hier: Made in 040: Het onzichtbare zichtbaar maken

Nummer 3: Philips op de High Tech Campus en Philips Museum ‘hotspots’ tijdens Dutch Technology Festival

best gelezen artikelen 2022

Rondlopen door het ziekenhuis van de toekomst, ervaren hoe het is om in een MRI-scanner te liggen óf zelf een C-boog bij een operatietafel bedienen? Het kon allemaal de High Tech Campus tijdens het Dutch Technology Festival in juni. Philips opende de deuren op de High Tech Campus en het museum in de stad voor jong en oud. Zij konden de toekomst van de gezondheidszorg bekijken en ontdekken welke rol technologie speelt in het verbeteren van het leven en de gezondheid van mensen.

Bekijk hier de activiteiten tijdens het Dutch Technology Festival van 2022: Philips op de High Tech Campus en Philips Museum ‘hotspots’ tijdens Dutch Technology Festival

Nummer 2: Philips voor 15e jaar op rij bedrijf met meest toonaangevende reputatie in Nederland

best gelezen artikelen 2022

The RepTrak Company onderzoekt ieder jaar de reputatie van bedrijven in meer dan zestig landen. Voor Philips is het de vijftiende keer op rij dat in 2021 de nummer 1-positie werd behaald in Nederland. Geen enkel bedrijf in een ander land wist zo vaak op rij te winnen als dit gezondheidstechnologiebedrijf uit Eindhoven.

In dit artikel leggen we uit waarom Philips ook in 2021 een toonaangevende reputatie behield: Philips voor 15e jaar op rij bedrijf met meest toonaangevende reputatie in Nederland

Nummer 1: Onderzoek Amsterdam UMC: “We weten nu wat een sportershart na COVID-19 aankan”

best gelezen artikelen 2022

De ene patiënt is na een coronabesmetting al snel weer de oude, de andere loopt nog lang rond met klachten. Hoe zit dat met topsporters, die voor hun beroep volledig afhankelijk zijn van hun lichaam? In het best gelezen artikel in 2022 beschrijven we de resultaten van het onderzoek van Amsterdam UMC. Het onderzoek betrof 800 topsporters waarbij biosensoren van Philips werden ingezet. De resultaten dragen bij aan het verbeteren van de diagnose, behandeling en monitoring van patiënten met mogelijke hartklachten als gevolg van het coronavirus of andere virussen.

Lees meer over het onderzoek en de resultaten bij topsporters: Onderzoek Amsterdam UMC: “We weten nu wat een sportershart na COVID-19 aankan”

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.