masthead azurion l

jul 21, 2020

Hans de Jong in het Financieele Dagblad: Investeer in groei om crisis te bestrijden

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Moeten we niet radicaler kiezen voor verduurzaming? Hoe kunnen kwetsbaren op de arbeidsmarkt opgeleid of omgeschoold worden naar beroepen waar wel voldoende werk is? Zijn we voor vitale producten niet te afhankelijk geworden van andere landen?

 

Met dit soort onderwerpen worstelen beleidsmakers al jaren, door de coronacrisis worden ze nu dagelijks besproken in talkshows. Het Dagelijkse Bestuur van Brainport (Hans de Jong, president van Philips Nederland, John Jorritsma, van burgemeester van Eindhoven en Robert-Jan Smits, voorzitter van het college van bestuur van TU Eindhoven) roept het kabinet vandaag in een opinieartikel in het Financieele Dagblad op om geld vrij te maken voor deze economische vraagstukken. 

In grote lijnen zullen velen beamen dat het kabinet een knappe koers heeft uitgestippeld in de onbekende wateren van het coronavirus.

Beteugeling gezondheidscrisis

De bestuurders beginnen de oproep met een compliment aan het adres van het kabinet: ‘Met 50 procent van de kennis 100 procent van de besluiten nemen. Dat was het adagium van het kabinet voor de beteugeling van de gezondheidscrisis die zijn weerga niet kent. Terugblikkend zal vast en zeker blijken dat er nog lessen te leren zijn, maar in grote lijnen zullen velen beamen dat het kabinet een knappe koers heeft uitgestippeld in de onbekende wateren van het coronavirus.’

Value based healthcare

Economische crisis het hoofd bieden

Vervolgens waarschuwen ze dat het kabinet voor een volgende uitdaging komt te staan, namelijk een economische crisis. De beste manier om deze het hoofd te bieden is, volgens het Brainport-bestuur, vasthouden aan de groeistrategie die het kabinet eind vorig jaar zelf heeft gepresenteerd. In deze groeibrief stippelde de regering een route uit ‘om te kunnen blijven betalen voor wat we belangrijk vinden’.

Nederland kan zich niet permitteren om het groeifonds van miljarden euro’s speelbal van de volgende kabinetsformatie te laten worden. Om dat te voorkomen, is komende Prinsjesdag al het moment voor de start van het groeifonds.

‘Nu de opgave door de coronacrisis alleen maar groter is geworden, kan Nederland zich niet permitteren om het aangekondigde groeifonds van miljarden euro’s speelbal van de volgende kabinetsformatie te laten worden. Om dat te voorkomen, is komende Prinsjesdag al het moment voor de start van het groeifonds’.

Download afbeelding

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.