Nieuwscentrum
masthead philips eindhoven petervantrijen 0679 l

jun 23, 2020

Hans de Jong over coronavirus in AD: ‘Ik besteed nu veel meer tijd aan de mensen’

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Het AD interviewt bestuurders van toonaangevende bedrijven in Nederland over de impact van het coronavirus op hun bedrijf. Hans de Jong, President Philips Nederland, vertelt over de lessen die we kunnen leren uit deze crisis, over de waarde van digitale technologie in de zorg en het belang van persoonlijk contact.

Waarde van digitale technologie

“We hebben veel lessen geleerd. We zien dat de digitale technologie zijn waarde heeft bewezen, en niet alleen bij corona. Door het virus werd de zorginfrastructuur behoorlijk belast. Dankzij digitale technieken, zoals consult op afstand, kan veel efficiënter gewerkt worden”, aldus Hans.

 

“Dat neemt artsen veel werk uit handen, wat tot meer handen aan het bed kan leiden. Daar gaan we vol mee door. Philips is vanouds een concern dat gedreven wordt door technologie. Tegenwoordig ontwikkelen we steeds meer in co-creatie. Apparatuur ontwikkelen we bijvoorbeeld met ziekenhuizen en in samenspraak met patiëntenorganisaties.”

We zien dat de digitale technologie zijn waarde heeft bewezen, en niet alleen bij corona. Dankzij digitale technieken, zoals consult op afstand, kan veel efficiënter gewerkt worden.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Download afbeelding

Persoonlijk contact

Hans vertelt ook wat de invloed van de coronacrisis is op zijn rol als president van Philips in Nederland. 

 

“Mijn rol is veranderd, ik ben veel meer ondersteunend dan directief. Ik zoek de dialoog: hoe kan ik mensen ondersteunen? Ik roep mensen op om te laten weten hoe het met ze gaat. Daar krijg ik heel persoonlijke antwoorden op. 

 

Verhalen van mensen die met hun kinderen wekenlang op een klein flatje zitten, of buitenlandse werknemers die ver weg van hun familie zitten. Die mails beantwoord ik allemaal persoonlijk. Ik besteed nu veel meer tijd aan de mensen en de vraag hoe we ze kunnen helpen en ondersteunen. Daar leren we veel van en er vloeit ook nieuw beleid uit voort.”

Ik roep mensen op om te laten weten hoe het met ze gaat. Daar krijg ik heel persoonlijke antwoorden op. Daar leren we veel van en er vloeit ook nieuw beleid uit voort.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200623-hans-de-jong-over-coronavirus-in-ad-ik-besteed-nu-veel-meer-tijd-aan-de-mensen.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.