masthead bnr nieuwsradio l

mrt 31, 2020

Frans van Houten bij BNR: “Ziekte onder controle krijgen, economie draaiende houden en protectionisme vermijden”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Frans van Houten, CEO van Philips, was deze ochtend te gast bij De Ochtendspits op BNR. Daarin praat presentator Bas van Werven iedere ochtend met een ‘captain of industry’ om te horen hoe zij hun bedrijf door deze tijd leiden. Nederland kijkt naar Philips voor de levering van beademingsapparatuur. Wat is de rol van het gezondheidstechnologiebedrijf in de coronacrisis?

 

“De eerste prioriteit is om zoveel mogelijk beademingsapparaten te produceren”, aldus Frans. “Ik spreek daarom met diverse overheden omdat we alle leveringskanalen open moeten laten zodat componenten uit Europa en Azië geleverd kunnen worden voor eindassemblage in Noord-Amerika. We moeten deze vervolgens op een eerlijke en ethische manier alloceren naar de corona-haarden in de wereld.”

De overheid is hard aan het werk om verstandig de zorg op te schalen, daar heb ik buitengewoon veel respect voor.

Frans van Houten

CEO Philips

Vermijden van protectionisme

“De Nederlandse overheid is hard aan het werk om verstandig de zorg op te schalen, daar heb ik buitengewoon veel respect voor. Het kabinet is goed aangehaakt bij de discussie over het vermijden van protectionisme”.

Verdeling van beademingsapparaten

“Als we moeten kiezen tussen landen bij de verdeling van beademingsapparaten dan heeft Nederland prioriteit omdat hier minder IC-bedden zijn ten opzichte van het aantal coronapatiënten. Vandaar dat we afgelopen weekend met spoed een eerste levering van 100 apparaten hebben kunnen doen.”

Het is belangrijk om de ziekte onder controle te krijgen en de economie zo goed mogelijk draaiende te houden. Het beleid van Nederland is verstandig.

Frans van Houten

CEO Philips

Ziekte onder controle krijgen en economie draaiende houden

“Het is belangrijk om de ziekte onder controle te krijgen en de economie zo goed mogelijk draaiende te houden. Als er te veel mensen tegelijkertijd komen met corona dan worden de ziekenhuizen overbelast. We moeten dit dus proberen te spreiden. Het beleid van Nederland is verstandig. Tegelijkertijd moeten we fabrieken overeind houden om tweede crisis na de gezondheidscrisis te voorkomen.

 

Het is ook heel belangrijk om MKB overeind te houden. We werken nauw samen met onze eigen leveranciers om te zorgen dat dat gebeurt. Daar moeten we samen de schouders onder zetten.”

Creatief blijven in de crisis

“Ik ben heel trots hoe iedereen vindingrijk is om beste van de crisis te maken. Mensen in Nederland moeten vooral creatief te blijven. In toekomst moeten we verder. Ook qua schoolgaande kinderen, we moeten wel zorgen dat zij goed onderwezen worden.”

Alt-text image

Deel op social media

Onderwerpen

Auteur

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.