masthead Robert Metzke Davos l

jan 30, 2020

Financieele Dagblad: “Zakendoen, lobbyen en luisteren in alternatief Davos”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Het Financieele Dagblad liep tijdens World Economic Forum (WEF) een week mee in het drukke programma van Robert Metzke, Head of Sustainability, Strategy and Innovation bij Philips.

Robert Metzke werkt al twaalf jaar bij Philips en heeft een achtergrond als natuurkundige. Nu is hij Head of Sustainability, Strategy and Innovation: zijn werk staat voor een groot deel in het teken van Philips’ ombouw tot een duurzame, CO2-neutrale onderneming. Robert legt aan het Financieele Dagblad uit waarom hij zich zo inspant voor het milieu: “Ik wil graag voor iedereen een waardig en goed leven. En ik ben nieuwsgierig. Als natuurkundige houd ik van supercomplexe problemen. Die kun je ophakken in stukjes en dan gaan oplossen.”

Als natuurkundige houd ik van supercomplexe problemen. Die kun je ophakken in stukjes en dan gaan oplossen.

Robert Metzke

Head of Sustainability, Strategy & Innovation bij Philips

In Davos heeft Robert een druk programma. Hij pendelt van afspraak naar panelbijeenkomst, van ontbijtsessie naar interview, van congres naar diner en dat 5 dagen lang. Er is weinig tijd voor slaap. De vele onderwerpen variëren van de presentatie van een handboek voor de circulaire economie tot discussies over duurzame inkoop van producten en diensten, gezondheid, stedelijke ontwikkeling en actie op het gebied van terugdringen van CO2-uitstoot.

Je ziet een duidelijk gevoel van urgentie. Je ziet iedereen hier op grote schaal aan de slag gaan.

Robert Metzke

Head of Sustainability, Strategy & Innovation bij Philips

Robert vat voor het Financieele Dagblad de sfeer van WEF samen: “Je ziet een duidelijk gevoel van urgentie. Je ziet iedereen hier op grote schaal aan de slag gaan. Het is hier voor mij efficiënt zakendoen. Nergens vind je zoveel contacten zo dicht bij elkaar.”

Capture FD Zakendoen in alternatief Davos artikel

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.