masthead atul gupta zorgvisie l

dec 17, 2019

Chief Medical Officer Image Guided Therapy Atul Gupta in Zorgvisie: “Als arts help ik één patiënt per keer, nu help ik miljoenen mensen tegelijk”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Als interventioneel radioloog werkt Atul Gupta al 20 jaar samen met Philips, maar 4 jaar geleden kreeg deze samenwerking meer diepgang. Toen maakte hij de overstap naar het gezondheidstechnologiebedrijf en werd daar Chief Medical Officer Image Guided Therapy. In een interview met Zorgvisie, dat plaatsvindt in het Philips Innovation Center in Best, vertelt hij over minimaal invasief en beeld geleid opereren.

 

Atul vertelt over het verschil tussen wat hij doet als arts en wat hij doet bij Philips: “in plaats van het leven van één patiënt per keer te veranderen, wat ik als arts doe, ben ik nu in de gelegenheid om miljoenen en zelfs miljarden mensen overal op aarde bij te staan bij het verbeteren van de kwaliteit van hun leven.”

Medische apparatuur met het gebruiksgemak van een smartphone

Bij het verbeteren van de techniek is van essentieel belang dat deze aansluit bij de praktijk in het ziekenhuis. Atul geeft aan dat gebruiksgemak één van zijn belangrijkste speerpunten is. “Een operatiekamer is vaak erg druk. Er staan soms wel zeven, acht mensen rond het bed. Er is veel dat de aandacht van de dokter vraagt. Als hij of zij geen apparatuur heeft die uiterst intuïtief te bedienen is, dan wordt deze niet gebruikt. Daar moet je dus rekening mee houden.” In dit geval kunnen we volgens Atul veel leren van consumentenelektronica. “Kijk maar hoe eenvoudig een iPhone of een PlayStation te bedienen is. Daar moeten we in de zorg ook naar toe.”

Philips heeft alles in huis: de beeldvormende techniek, de medische apparatuur en de software die alles met elkaar verbindt. We hebben berekend dat er wereldwijd dankzij onze techniek één patiënt per seconde wordt geholpen. Daar doe ik het voor.

Atul Gupta

Chief Medical Officer Image Guided Therapy

Het beste van twee werelden

Atul is positief over zijn overstap van de klinische praktijk naar de industrie. “Philips heeft alles in huis: de beeldvormende techniek, de medische apparatuur en de software die alles met elkaar verbindt. We hebben berekend dat er wereldwijd dankzij onze techniek één patiënt per seconde wordt geholpen. Daar doe ik het voor. Tegelijkertijd zou ik het medische handwerk niet willen missen, en daarom blijf ik ook dokter. Een dag of vier, vijf per maand behandel ik nog altijd patiënten. Ik combineer dus het beste van twee werelden.”

Screenshot ZorgVisie

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.