masthead Philips Tesla en Google favoriete werkgevers Nederlandse Betastudenten l

jul 18, 2019

Philips, Tesla en Google vormen top 3 favoriete werkgevers voor Nederlandse bètastudenten

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

     

Tesla, Google en Philips zijn de drie populairste werkgevers van Nederland onder studenten met een technische opleiding. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst ‘Most Attractive Employers’ van onderzoeksbureau Universum. De resultaten van Universums Student Survey, dat wordt uitgevoerd onder meer dan 28.000 studenten, bieden een inzicht in hoe aankomend talent hun potentiele Nederlandse werkgevers ervaren.

 

De survey onderzoekt de favoriete werkgevers onder studenten in vijf verschillende beroepsgroepen. Uit de gezamenlijke resultaten blijkt dat ondernemerschap en creativiteit/innovatie, een goede balans tussen werk en privé, en uitdaging de belangrijkste carrièredoelen zijn. Voor de categorie ‘Engineering, IT & Natural Sciences’, de bètastudenten, zijn dit uitdagend werk en innovatie.

Alt-text image

STEM

Bètastudenten worden door Universum gedefinieerd als STEM: Science, Technology, Engineering en Math. Volgens Aurelie Pradier van Universum zijn innovatieve bedrijven die nieuwe technologie omarmen heel aantrekkelijk voor STEM-talent. “Hun medewerkers worden steeds uitgedaagd en daarom is het geen verrassing dat Tesla, Google en Philips bovenaan de ranglijst staan.”

Innovatieve bedrijven die nieuwe technologie omarmen zijn heel aantrekkelijk voor STEM-talent. Hun medewerkers worden steeds uitgedaagd en daarom is het geen verrassing dat Tesla, Google en Philips bovenaan de ranglijst staan.

Aurelie Pradier

Universum

Alle bedrijven hoog op de ranglijst hebben één ding gemeen, zegt Pradier: “Ze zetten zichzelf op een brutale en creatieve manier neer. In de huidige markt, waarin hard gestreden moet worden om talent, vallen ze op met hun originele en authentieke campagnes.” Ook het inzetten van het eigen personeel als ambassadeurs speelt hierin een belangrijke rol volgens Pradier. “Het gaat er niet langer om alleen maar zichtbaar te zijn, je moet je ook van de massa onderscheiden en een persoonlijke band zien op te bouwen met talent.”

Universum

Universum is een toonaangevende, wereldwijd opererende speler op het gebied van employer branding, met meer dan 2000 klanten. Ze werken samen met ruim 2000 universiteiten, alumnigroepen en professionele organisaties om inzichten te verzamelen van studenten en professionals. Op deze manier adviseren ze werkgevers over het aantrekken en behouden van talent.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.