Nieuwscentrum
masthead Philips Biosensor l

jul 04, 2019

‘De Wereld van Morgen’ test Philips Biosensor

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

    

Voormalig Olympisch hordeloper Gregory Sedoc test in het tv-programma ‘De Wereld van Morgen’ de Philips Biosensor. In de aflevering van het avrotros-programma is te zien hoe de draadloze sensor, die als een pleister op het lichaam wordt geplakt, kan worden ingezet om op afstand lichamelijke functies in de gaten te houden.

 

De Philips Biosensor meet vitale parameters zoals de hartfrequentie en ademfrequentie van de patiënt. Ook beschikt de ‘slimme pleister’ over valdetectie, waardoor de ‘kliniek van de toekomst’ een melding krijgt wanneer de drager is gevallen. Doordat de patiënt doorlopend wordt gemonitord, kunnen artsen anticiperen op een verslechterende situatie.

De juiste zorg op de juiste plek

Als de patiënt thuis kan herstellen, betekent dit een forse vermindering in het aantal bezette bedden in het ziekenhuis. Daardoor is er meer ruimte om patiënten te verzorgen voor wie de aanwezigheid van directe medische zorg echt noodzakelijk is. Daarnaast is thuismonitoring voordelig voor de patiënt, die in zijn vertrouwde omgeving kan herstellen. De verwachting is dat het herstel daardoor beter en sneller verloopt.

De Wereld van Morgen test Philips Biosensor

’De wereld van morgen' bespreekt innovaties en uitvindingen die de wereld en ons leven de komende tijd gaan veranderen.

In de toekomst zal thuismonitoring ook het gevoel van veiligheid vergroten. De stap om de dag na een operatie naar huis te gaan ervaren veel patiënten best als groot: van continu in de gaten gehouden worden in het ziekenhuis naar ‘niets’ thuis. Met de Biosensor kunnen patiënten ook na thuiskomst nog in de gaten gehouden worden. 

Onderzoek

Vitalys, een kliniek tegen overgewicht, begon onlangs in samenwerking met Philips en Rijnstate-ziekenhuis een pilot met de Philips Biosensor, om te onderzoeken of patiënten in de toekomst veilig op afstand te monitoren zijn. De data die de Biosensor doorgeeft, komt uiteindelijk terecht bij een verpleegkundige, die alle thuispatiënten in de gaten houdt via een dashboard. Bij afwijkingen krijgen zij een notificatie op hun smartphone, waarna ze hulp aan de patiënt kunnen verlenen. 

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.