Zouden virtuele ziekenhuizen de oplossing kunnen zijn voor het leveren van naadloze, holistische zorg die de klinische resultaten verbetert? Kunnen virtuele ziekenhuizen de beleving van de patiënt en het personeel verbeteren, en de universele dekking van de gezondheidszorg versnellen? Gebaseerd op het succes van initiatieven die momenteel lopen in de VS en Europa, is Frans van Houten van mening dat virtuele ziekenhuizen als onderdeel van geïntegreerde zorgnetwerken de weg vooruit zijn. Dit zal echter wel een proces zijn van continue transformatie, veranderingsmanagement, verbeterde samenwerking en versnelde innovatie om ze volledig te implementeren. Tijdens de Global Entrepreneurship Summit 2019 (Den Haag, 3 - 5 juni 2019) zal Frans deelnemen aan een paneldiscussie met als thema 'Virtual Space - The Future Home for Care'. Tijdens deze sessie zal hij stellen dat 'Integrated Delivery Networks', waar ziekenhuizen digitaal werken met laboratoria, eerstelijnsgezondheidszorg en maatschappelijke zorgdiensten, de sleutel zullen zijn tot een efficiëntere en effectievere behandeling en preventie van ziekten. Digitale technologieën zullen het ook mogelijk maken om middelen en klinische expertise efficiënter te delen over verschillende locaties binnen deze netwerken. Bestaande virtuele zorginitiatieven, zoals het Mercy Virtual Care Center en het Kaiser Permanente Integrated Managed Care Consortium in de VS, het Rijnstate ziekenhuis in Nederland, en de uitrol van tele-ultrasound oplossingen in Nigeria, tonen nu al aan dat connected care de toegang tot gespecialiseerde medische expertise aanzienlijk kan verbeteren, waardoor we dichter bij een universele gezondheidszorg komen. Vanwege een wereldwijd tekort aan geschoolde zorgprofessionals zal Frans echter ook het noodzakelijk gevolg benadrukken dat de gezondheidszorg op wereldschaal moet gaan opereren om de schaarse middelen breder te kunnen delen. Dit betekent dat innovatie niet alleen op het gebied van technologie, maar ook op het gebied van regelgeving, cybersecurity, medische ethiek en vergoeding, van essentieel belang is.
Als bedrijf dat zich richt op het verbeteren van het leven van mensen door middel van betekenisvolle innovatie, zijn nieuwe ideeën en nieuwe manieren van denken voor Philips van levensbelang. Het is een eer om de volgende generatie ondernemers en vernieuwers een inzicht te kunnen bieden in de toekomst van de gezondheidszorg
Frans van Houten
CEO, Koninklijke Philips
"Als bedrijf dat zich richt op het verbeteren van het leven van mensen door middel van betekenisvolle innovatie, zijn nieuwe ideeën en nieuwe manieren van denken voor Philips van levensbelang. Het is een eer om de volgende generatie ondernemers en vernieuwers een inzicht te kunnen bieden in de toekomst van de gezondheidszorg", aldus Frans van Houten. De Global Entrepreneurship Summit (GES) is een marktplaats voor innovatie en een beleidsforum om wereldwijde kansen voor de volgende generatie ondernemers onder de loep te nemen. 2019 is het eerste jaar dat het in Europa wordt gehouden, gezamenlijk georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het GES wordt gehost op het World Forum in Den Haag. De presentatie en paneldiscussie van Frans van Houten vindt plaats op 4 juni van 11.00 tot 12.00 uur in de World Forum Mississippi Room. Hij zal op het podium worden vergezeld door: Informatie over het evenement: Informatie over de spreker: Frans van Houten is CEO van Koninklijke Philips, een functie die hij sinds april 2011 vervult. Als CEO is hij tevens voorzitter van de Raad van Bestuur en het Executive Committee. Hij is gepassioneerd als het gaat om innovatie, ondernemerschap en bedrijfstransformatie om het concurrentievermogen en de waarde voor de klant te vergroten.
Philips Global Press Office Tel: +31 6 1521 3446
You are about to visit a Philips global content page
Continue