masthead Brainport ondertekent SDGs l

mei 20, 2019

Brainport Eindhoven maakt zich sterk voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

  

Meer dan 150 partijen uit de regio Brainport Eindhoven hebben gezamenlijk hun steun uitgesproken voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) die door de VN zijn opgesteld. De ondertekening vond plaats tijdens een werkbezoek van minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en sluit naadloos aan op het duurzaamheidsprogramma ‘Healthy people, sustainable planet’ van Philips.

 

Onder meer John Jorritsma, voorzitter Stichting Brainport en burgemeester van Eindhoven, Nienke Meijer, voorzitter College van Bestuur Fontys Hogescholen en Hans de Jong, president Philips Nederland waren aanwezig om hun handtekening te zetten.

Als gezondheidstechnologiebedrijf is het onze missie om het leven van miljarden mensen wereldwijd te verbeteren door middel van betekenisvolle innovatie.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Betekenisvolle innovatie

“Met de vaststelling van de 17 SDG’s in de Verenigde Naties heeft de wereld voor het eerst een business plan voor het leefbaar houden van onze planeet. Maar we kunnen alleen succes behalen wanneer we gezamenlijk iets op grote schaal tot stand brengen. Dat commitment is er nu ook vanaf vandaag in Brainport”, vertelt Hans de Jong.

 

“Als gezondheidstechnologiebedrijf is het onze missie om het leven van miljarden mensen wereldwijd te verbeteren door middel van betekenisvolle innovatie. Dit zit in het hart van het derde ‘Sustainable Development Goal’ van de Verenigde Naties: ‘Goede gezondheid en welzijn’. We stellen bij iedere innovatie de mens centraal.”

Brainport ondertekent SDG's

Windpark Krammen

Onlangs werd met de opening van Windpark Krammer nog een belangrijke bijdrage geleverd aan SDG 13 ‘Klimaat actie’. Koning Willem-Alexander opende het Windpark in het Zeeuwse Bruinisse, waarmee tezamen met Windpark Bouwdokken, dat sinds maart 2018 de eerste groene stroom levert, 100% van de activiteiten van Philips in Nederland wordt aangedreven door Nederlandse windenergie.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.