Nieuwscentrum
masthead Frans van Houten l

mei 03, 2019

Frans van Houten op NPO Radio1: “Als Europa moeten we samenwerken en de gemeenschappelijkheid benadrukken”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

       

In ‘Nieuws en Co’ op NPO Radio 1 benadrukt Frans van Houten, CEO van Philips en lid van de Europese Rondetafel van Industriëlen (ERT), het belang van Europese samenwerking zodat Europa haar positie in de wereld versterkt. 

 

“Europa heeft 500 miljoen inwoners, de 55 bedrijven van de ERT zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor meer dan 6 miljoen banen, we investeren veel in onderzoek. En we kunnen nog meer doen, dan moeten wel een aantal randvoorwaarden worden ingevuld”, aldus Frans. “Als Europa moeten we samen sterk staan. De verdeeldheid tussen de landen onderling staat dat nu in de weg. We moeten samenwerken en de gemeenschappelijkheid benadrukken. De VS en China lopen in de ontwikkeling van Artificial Intelligence nu ver voor, wij moeten dat ook omarmen. Als we de krachten bundelen in Europa, dan kunnen we goed concurreren met de rest van de wereld.”

We moeten samenwerken en de gemeenschappelijkheid benadrukken. Als we de krachten bundelen in Europa, dan kunnen we goed concurreren met de rest van de wereld.

Frans van Houten

CEO van Philips

Versterking van Europa’s positie in de wereld

Aanleiding voor het gesprek is de oproep van de ERT tot meer samenwerking. Het Europees Parlement en de nieuwe Europese Commissie spelen hierin volgens de ERT een essentiële rol. De ERT is ervan overtuigd dat Europa, geleid door een sterke Europese Unie, de potentie heeft om groei te versnellen. 

Frans van Houten, CEO van Philips

De leden van de ERT hebben afgesproken zich in te zetten voor een sterk, inclusief en verenigd Europa waarin grote en kleine innovatieve industriële spelers een beslissende rol spelen. 

Om dit te ondersteunen en de visie voor Europa kracht bij te zetten, doen ERT en haar leden onder andere de toezegging om nog meer te investeren dan de 50 miljard euro per jaar die zij nu al gezamenlijk aan R&D in Europa uitgeven, om een langetermijncampagne te starten die inclusiviteit en diversiteit op de werkplek binnen bedrijven in heel Europa promoot, en om de energietransitie te realiseren en klimaatverandering aan te pakken. 

 

Een volledig overzicht van de beloften en prioriteiten van de ERT is terug te lezen op: 

European businesses pledge action to deal with the urgent challenges of the 21st century

‘Nieuws en Co’

Het programma Nieuws en Co is een coproductie van NOS en NTR waar ruimte is voor verdieping en verbreding. Presentator Lara Rense brengt luisteraars op de hoogte van het nieuws van de dag, maar ook nieuws uit de wereld van wetenschap en cultuur. 

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2019/20190503-als-europa-moeten-we-samenwerken-en-de-gemeenschappelijkheid-benadrukken.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.