masthead tablet review l

nov 28, 2018

KLAS identificeert patiëntmonitoring op afstand als opkomende markt, klaar voor verdere groei

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Philips als toonaangevende leverancier genoemd in eerste KLAS-rapport over patiëntmonitoring op afstand

Zorgorganisaties worden momenteel geconfronteerd met de vraag naar waardegedreven zorg, stijgende kosten, en de druk van groeiende concurrentie. Daarom streven ze naar strategische initiatieven om de resultaten te helpen verbeteren tegen lagere kosten. Hieronder vallen onder meer het beheer van de volksgezondheid, de betrokkenheid van patiënten en programma's voor gezondheidszorg op afstand. Aangezien velen deze grotere, complexere initiatieven beginnen aan te pakken, is 'Remote Patient Monitoring' (RPM) opnieuw een populaire optie. Door clinici in staat te stellen patiënten thuis te monitoren door het verzamelen van gedrags- en biometrische gegevens, is RPM een eenvoudigere, tactischere manier om de kosten te beheersen en de zorg te verbeteren.

Patiëntmonitoring op afstand helpt de ervaring van de patiënt te verbeteren en patiënten in contact te brengen met hun zorgverleners.

Patiëntmonitoring op afstand helpt de ervaring van de patiënt te verbeteren en patiënten in contact te brengen met hun zorgverleners.

In het eerste RPM-rapport werkte KLAS samen met de American Telemedicine Association (ATA) om dit verschuivende RPM-landschap te evalueren. Het onderzocht de strategieën van 25 zorgorganisaties en beoordeelde het potentieel dat RPM-leveranciers hebben om aan de behoeften van patiënten en zorgverleners te voldoen. Om dit te doen, sprak KLAS met de klanten van zeven toonaangevende RPM-leveranciers, waaronder Philips en zijn klanten die gebruik maken van het eCareCoordinator-platform.

Aanbieders realiseren zich de waarde van RPM-platformen om hun patiënten beter te monitoren en artsen te helpen bij het maken van weloverwogen en tijdige zorgbeslissingen.

Derek Ross

Business Leader Population Health Management bij Philips

"Aanbieders realiseren zich de waarde van RPM-platformen om hun patiënten beter te monitoren en clinici te helpen geïnformeerde, tijdige zorgbeslissingen te nemen", aldus Derek Ross, Business Leader of Population Health Management bij Philips. "Hoewel het concept van patiëntmonitoring op afstand niet nieuw is, spelen leveranciers nu een grotere rol in het ontwikkelen van vooruitstrevende technologieplatforms. Daarnaast bieden ze diensten aan die voortbouwen op het platform om gezondheidssystemen te helpen de gezondheid van de bevolking te blijven realiseren".

Met de eCareCompanion-app kunnen patiënten hun dagelijkse gezondheidstoestand thuis met een tablet vastleggen.

Met de eCareCompanion-app kunnen patiënten hun dagelijkse gezondheidstoestand thuis met een tablet vastleggen.

Het eCareCoördinator-platform van Philips verbindt patiënten met hun zorgverleners. Op die manier wordt de ervaring van de patiënt verbeterd en krijgt de zorg op afstand een menselijk tintje. Patiënten kunnen hun dagelijkse gezondheidstoestand registreren met de eCareCompanion-app voor thuisgebruik op een tablet. Artsen in het ziekenhuis kunnen hun patiëntenpopulatie volgen en vaststellen wie het meest behoefte heeft aan onmiddellijke interventie om een ziekenhuisopname te helpen voorkomen.

 

Philips biedt data gestuurde oplossingen voor bedrijfstransformatie op basis van datamanagement, data-inzichten, zorgmanagement en rapportage. Dit stelt clinici in staat om zich te richten op effectief zorgmanagement en -verstrekking, waardoor ze uiteindelijk hun patiëntenpopulatie beter zullen begrijpen, activeren en navigeren.

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.