masthead statushouders aan het werk bij philips healthcare in best l

nov 02, 2018

Statushouders aan de slag bij Philips Healthcare (Link Magazine)

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Foto: Vincent Knoops fotografie

Link Magazine besteedt deze week aandacht aan vijf statushouders die sinds een aantal maanden via ‘IamNL’ aan het werk zijn bij Philips Healthcare in de regio Eindhoven. Deze startup uit Veldhoven stoomt vluchtelingen met een verblijfsstatus klaar voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Hun werk bij Philips is, in combinatie met het leren van de Nederlandse taal, een belangrijk onderdeel van hun integratie in de Nederlandse maatschappij.

Het kost extra energie om deze mensen erbij te trekken. Maar ze zijn het waard om extra energie in te steken.

Albert de Jong

Operations Manager Philips

Eén van de eerste

Philips is één van de eerste bedrijven die werknemers via ‘IamNL’ in dienst nam. Albert de Jong, Operations Manager bij Philips Healthcare, was de initiatiefnemer. Tijdens een rondleiding die hij voor een aantal statushouders organiseerde zag hij hoe enthousiast zij zijn over Philips en om bij het bedrijf te werken: “Het kost extra energie om deze mensen erbij te trekken. Maar ze zijn het waard om extra energie in te steken.”

 

‘IamNL’ helpt statushouders om zo snel mogelijk mee te kunnen doen in Nederland. In de tien maanden van hun bestaan hebben ze een kleine honderd intakegesprekken gehad met onder andere Syriërs, Eritreeërs en Afghanen. Ze helpen hen met de Nederlandse taal, sociale vaardigheden en met dagelijkse taken als boodschappen doen, alles wat hen kan helpen bij het vinden van werk. 

Link Magazine

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.