Nieuwscentrum
masthead khalid al hamdani aylin groenewoud juliana marques albuquerque en hans de jong l

okt 18, 2018

Samen bouwen aan een betere wereld

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

        

Jonge talenten uit de hele wereld zijn de komende dagen bijeen tijdens de One Young World Summit in Den Haag. Het doel van de conferentie is ambitieus: oplossingen bedenken voor de uitdagingen van deze generatie en zo de levens van mensen wereldwijd verbeteren. Namens Philips nemen drie jonge, talentvolle medewerkers deel aan de Summit. 

 

Hoe kunnen we de energietransitie versnellen? Waarom moeten we juist nu investeren in educatie? En waarom sterven mensen nog steeds aan ziektes die we kunnen voorkomen? Deze en veel meer vragen staan centraal tijdens de One Young World conferentie 2018 die op dit moment plaatsvindt in Den Haag. Niet voor niets wordt de conferentie ook wel het ‘Davos van jongeren’ genoemd. Ruim 1.800 jonge talenten van 18-30 jaar uit 190 landen zijn naar Den Haag gekomen om samen te bouwen aan een betere, rechtvaardige en veilige wereld. Daarmee is deze editie de grootste ooit. 

 

Onder de deelnemers zijn drie medewerkers van Philips die op basis van hun talent en motivatie gekozen zijn om de organisatie te vertegenwoordigen:  Khalid Al Hamdani (Implementation manager, Digital Pathology Solutions), Aylin Groenewoud (Strategic design consultant, Design) en Juliana Marques Albuquerque (Digital communications manager, BG Communications operations). Samen met Hans de Jong, President Philips Nederland, waren zij afgelopen woensdagavond bij de openingsceremonie van de Summit bij het Vredespaleis in Den Haag. Julia Dorbic (Philips Design) zal tijdens de Summit een ‘co-creatie’ workshop geven, met als thema het voorkomen van kindersterfte door longontsteking. 

Netwerk voor jonge leiders

Tijdens de conferentie die van 17 tot 20 oktober wordt gehouden, staan de 17 sustainable development goals (SDGs) van de Verenigde Naties centraal, vertaald naar concrete uitdagingen van nu. Door met elkaar erover in debat te gaan en ideeën met elkaar uit te wisselen willen de deelnemers samen innovatieve oplossingen hiervoor bedenken. Een unieke kans dus voor drie deelnemers van Philips om de missie van de organisatie – de levens van mensen verbeteren – op wereldschaal in praktijk te brengen. 

 

Ook na 20 oktober blijven zij bijdragen aan een betere wereld. Als deelnemer aan deze Summit worden zij namelijk automatisch lid van de One Young World Ambassador Community, een netwerk van 9,000 jonge leiders in 196 landen.  De ‘ambassadors’ werken samen met het netwerk verder om lopende SDG-initiatieven of projecten te versterken. 

Philips delegates met Hans de Jong, president Philips Nederland

Inspirerende sprekers en coaches

Tijdens de plenaire sessies en workshops van de Summit zullen wereldsterren, wereld leiders en CEO’s de jonge talenten inspireren en coachen. Zo komt Doutzen Kroes naar Den Haag, evenals Hollywoodsterren Terry Crews en Amber Heard en de Amerikaanse R&B zanger Akon. Maar er zullen ook drie Nobelprijswinnaars spreken: professor Muhammad Yunus, Kailash Satyarthi en Tawakkol Karman. Ook oud-president Mary Robinson, zanger/activist Sir Bob Geldof en de Nederlandse paralympische sporter Bibian Mentel zullen een bijdrage leveren aan de conferentie. 

We willen een betere wereld nalaten voor toekomstige generaties. De jonge generatie van nu speelt daarin een cruciale rol. Iedere dag dagen we onze medewerkers uit om daarover na te denken en tot concrete actie over te gaan vanuit onze missie.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Khalid Al Hamdani mocht trots de vlag van Yemen dragen

Een betere wereld voor toekomstige generaties

Meedoen aan de One Young World Summit is belangrijk voor Philips, vindt Hans de Jong. “We willen een betere wereld nalaten voor toekomstige generaties. De jonge generatie van nu speelt daarin een cruciale rol. Iedere dag dagen we onze medewerkers uit om daarover na te denken en tot concrete actie over te gaan vanuit onze missie. Nu ligt er een mooie kans voor drie van hen om dat met gelijkgestemden vanuit de hele wereld te doen. Uit co-creatie worden immers de beste oplossingen geboren.”

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.