masthead robert metzke l

okt 09, 2018

Robert Metzke, hoofd Duurzaamheid Philips, spreekt op CleanMed 2018

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

      

De rol van het inkoopbeleid bij het beperken van de milieueffecten in de gezondheidssector is algemeen bekend. Zo kan een duurzaam inkoopbeleid de CO2-uitstoot van de sector aanzienlijk verminderen. 

 

Door duurzame inkoopstrategieën, –praktijken en –beleid te implementeren, kunnen gezondheidsautoriteiten, overheden en internationale ontwikkelingsorganisaties de verschuiving naar duurzamere economieën stimuleren. Zij bevinden zich in de unieke positie om producten en diensten te eisen die in de gehele levenscyclus voldoen aan de ecologische en maatschappelijke normen.

 

Op 10 oktober zal Robert Metzke, hoofd Duurzaamheid bij Philips, tijdens een plenaire vergadering van CleanMed Europe 2018, een perspectief vanuit de industrie bieden voor duurzaam inkopen in de gezondheidszorg. Hij vertelt hoe een duurzaam inkoopbeleid positieve effecten kan hebben op patiënten, gemeenschappen en milieu. 

 

CleanMed Europe is Europa's toonaangevende conferentie over duurzame gezondheidszorg. De conferentie gaat in op de milieu-impact van de sector op lokaal, regionaal en mondiaal niveau en toont geavanceerde praktijkvoorbeelden op het gebied van duurzame gezondheidszorg.

Informatie over het evenement:

Sprekerinformatie:

Naam spreker: Robert Metzke 

Functie: Chief of Staff Innovation & Strategy and Head of Sustainability, Royal Philips

 

Robert is lid van het Innovation & Strategy Management Team van Royal Philips, waar hij een dubbele rol vervult als Hoofd Duurzaamheid en Chief of Staff Innovation & Strategy.

 

Als hoofd duurzaamheid bij Royal Philips leidt Robert Metzke van 2016-2020 het programma 'Healthy people, sustainable planet' van het bedrijf. Het programma is onderdeel Philips' doel om de universeel overeengekomen SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties na te streven, met name SDG #3 - Ensure healthy lives and promote well-being at all ages, SDG #12 - Sustainable consumption and production, en #13 - Climate action.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Elena Calamo Specchia

Elena Calamo Specchia

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 25004735

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.