Frank Teklenburg

27 June, 2018

Het Werkgelegenheidsplan geeft Frank zijn carrière een boost

 

Frank Teklenburg werkt als allround Communicatiemedewerker binnen het Internal Communications Team. Via zijn jobcoach werd hij geïnformeerd over het Werkgelegenheidsplan (WGP). Nog maar vijf maanden aan het werk en nu al bezig met de volgende stap. Frank gaat beginnen aan de hbo-studie communicatie en social media. En hoopt zo mede met de ervaring die hij opdoet op zijn huidige afdeling dat hij kan uitstromen naar een baan. “Het WGP, ik keek er eerst sceptisch tegenaan maar zie het nu echt als springplank om verder te komen. Ik ben meer bezig met mijn carrière dan ooit tevoren.”   

 

Ervaring opdoen binnen goedlopende afdeling


Frank heeft journalistiek gestudeerd en de verschillende facetten van het vak mogen ervaren. Zo werkte hij bij een lokale regionale omroep en krant. Nadat zijn contract niet werd verlengd ging hij werken als communicatiemedewerker. Een baan die hem wel lag maar niet binnen de sector waar Frank op dat moment werkte. Hij viel weer terug op zijn Wajong uitkering en kwam zo uiteindelijk, via zijn jobcoach, bij Philips terecht. Eerst in de running voor een marketingfunctie maar blij dat hij nu deze functie heeft bemachtigd.
 

“Het past veel beter bij mij als persoon. Ik ben meer van het informeren dan verkopen en kom snel tot de essentie van het verhaal. Het is leuk en afwisselend werk, ook doordat ik mij bezig mag houden met de vormgeving.” Het voelde voor Frank vanaf het begin meteen goed. Er heerst een fijne werksfeer en hij wordt serieus genomen. Het feit dat Frank rolstoel gebonden is voelde nooit als een belemmering. Hij krijgt zo de kans om binnen een goedlopende communicatieafdeling ervaring op te doen en te ontdekken wat het beste bij hem past. Frank krijgt hier dan ook alle vrijheid voor.

 

Het ontwikkelprogramma werkt


Doordat Frank al een jobcoach had zag hij het in eerste instantie niet zitten dat hij weer een extra coach kreeg binnen het WGP traject. Maar na het eerste gesprek was hij om. “De coach wil alles eruit halen wat erin zit. Ze kijkt naar wie ik ben als persoon, mijn vakgebied en ervaring. We stellen een doel en werken ergens naartoe. Ze heeft deuren opengezet die mij verder op weg helpen.” Alles draait om de juiste mindset. Zo komen de kandidaten tijdens de eerste Kick-off bijeenkomst bij elkaar in het Philips museum. Hier krijgen ze tevens een rondleiding van een oud-medewerker die daar vrijwilligerswerk doet.
 

Frank vond dit echt een grote meerwaarde en het helpt ook om de Philips filosofie meer eigen te maken. De CareerSKILLS dag die daarop volgde was heel verhelderend. Wat zijn de sterke en zwakke punten en moet aan gewerkt worden. Frank is slecht in het plannen. “Ik krijg veel mails per dag waardoor er snel chaos kan ontstaan. Ordenen en een schema maken zorgen ervoor dat alles beter is gepland. Een strakke organisatie helpt echt.” Binnenkort volgt de Mindsetdag waar Frank erg benieuwd naar is.

 

Maak het een uitdaging


Eén jaar vliegt voorbij en Frank weet dat deze functie van tijdelijke aard is. “Ik ben het aangegaan voor de ervaring. Van tevoren weet je dat het tijdelijk en voor minimumloon is. Maar daar tegenover staat Philips op je CV en kan je vanuit een baan verder zoeken naar werk. Ook het opleidingsbudget heeft mij over de streep geholpen.” Op de afdeling geven collega’s elkaar veel complimenten. Frank moest daar in het begin erg aan wennen maar waardeert het echt. En geeft de complimenten nu zelf ook.
 

Maar hoe kan je van deze ervaring een stijgende lijn maken? “Door er geen probleem van te maken maar een uitdaging. Het was voor mij echt omschakelen maar zie dat je er een hoop mee kan bereiken. Ik ben dan ook niet meer bang om bij een groot bedrijf aan te kloppen. Eerst dacht ik dat je een nummer was maar dat is totaal niet het geval. Ik ben nu veel professioneler ingesteld en deze ervaring heeft al veel gedaan voor mijn loopbaan.”

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.