Archief Large Masthead

Vier werkzoekenden vinden werkervaringsplek dankzij Vacaturecafé

13 oktober, 2016

Vier nieuwe werkervaringsplaatsen vanuit het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) zijn vervuld, mede dankzij deelname aan het Vacaturecafé. Op verschillende afdelingen binnen Philips starten een HR-Officer, een medewerker externe communicatie/brand en een medewerker development & financial support. Ook start een kandidaat in het voortraject van de secretaresseopleiding. Het Vacaturecafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor werkgevers en werkzoekenden. Vier keer per jaar bieden minimaal 30 werkgevers meer dan 100 vacatures aan. Bedrijven presenteren beschikbare vacatures, werkzoekenden kunnen een CV-check laten doen en er worden workshops gegeven die werkzoekenden ondersteunen bij solliciteren en het presenteren van zichzelf.

Vacaturecafé verlaagt de drempel
Het Philips Werkgelegenheidsplan heeft tot doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te laten opdoen. En juist bij het Vacaturecafé komt deze doelgroep, zegt WGP-consultant Stefanie van der Ven: “Ik denk dat een bezoek aan het Vacaturecafé de drempel verlaagt om werkgevers te benaderen. Het is natuurlijk best moeilijk om zomaar een bedrijf binnen te stappen of te benaderen. Je weet niet of een bedrijf daarop zit te wachten. Hier staan allemaal bedrijven die zich vrijwillig hebben aangemeld. Dat maakt het veel makkelijker om de dialoog aan te gaan.”

 

Nieuwe dingen op mijn pad
Karoline Uijen is in december 2016 vol enthousiasme gestart als externe communicatiemedewerker. Op 13 oktober bezocht ze het Vacaturecafé om meer te weten te komen over de vacature die ze eerder online had gezien. Karoline: “Bij de informatiestand van Philips-WGP kreeg ik concrete informatie over de werkervaringsplek en ik heb mezelf daar kunnen presenteren. Daarna ging het snel: ik ben uitgenodigd voor twee gesprekken en kort daarop ben ik aangenomen. Ik vind het echt een kans en een prachtige uitdaging om te beginnen bij Philips. Ik kom uit de zorg- en welzijnsector en nu ga ik werkervaring opdoen in een groot internationaal bedrijf, en komen er voor mij als 50-plusser weer nieuwe dingen op mijn pad.”

karoline article

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.