Kunstenaars in hun kracht bij Philips

20 april, 2017

De komende weken zullen medewerkers en bezoekers van Philips iets anders gaan aanschouwen dan gebruikelijk in de wandelgangen op de Boschdijk in Eindhoven. In de centrale hal in de kelder worden de werken van de winnaars van het ‘Kunstcongres met perspectief’ geëxposeerd. De expositie werd op 20 april officieel geopend. Het UWV organiseert in samenwerking met gemeenten en cultuur- en onderwijsinstellingen vijf regionale Kunstcongressen. Voor de regio Zuid heeft de jury 35 werken beoordeeld en Moniek Gerrits en Vlindertje Smit uitgekozen tot winnaars. Krishna Joeloemsingh werd verkozen tot publiekswinnaar. 

Het Kunstcongres staat in het teken van participatie en talentontwikkeling en heeft tot doel om creatieven met een arbeidsbeperking op weg te helpen naar werk.

 

Traditie
In de openingstoespraak benadrukte Clustermanager HR Philips Benelux, Frank Visser: “Wij willen mensen een steuntje in de rug te bieden om uiteindelijk een reguliere baan te vinden. Het is daarbij belangrijk dat mensen echt in hun kracht worden gezet. We staan bekend als een bedrijf met een groot sociaal DNA en willen als bedrijf midden in de maatschappij staan. Toen we zes jaar geleden werden gevraagd om aan dit initiatief mee te doen, hebben we uiteraard ja gezegd. Het past goed in de traditie van het Philips werkgelegenheidsplan.”

 

Uniek
Beeldend kunstenaar Moniek Gerrits ziet het als een kans om haar werk te exposeren bij Philips: “Het is een mooi podium om mensen te kunnen bereiken met mijn werk. Het kan van alles opleveren: dat ik iets verkoop, een expositie of gewoon leuke reacties. Het is ook leuk dat mijn werk mensen even uit hun dagelijkse werkzaamheden haalt. Ik heb meerdere exposities gehad, maar het is uniek om bij een bekend bedrijf als Philips te exposeren.”

 

De winnaars

Winnaar in de categorie 2-dimensionaal werk, Moniek Gerrits, is gefascineerd door de beleving van ruimte in de breedste zin van het woord. Dat thema is vaak terug te vinden in de landschappen die zij schildert. Vlindertje Smit, winnaar van de categorie 3-dimensionaal werk, wil met haar kunst de uniciteit van het verloren leven benadrukken, en is gespecialiseerd in ‘Taxidermiekunst’ (kunst met geprepareerde dieren). Publiekswinnaar Krishna Joeloemsingh brengt in zijn werk de droomwereld van zijn jeugd tot uiting in fotografie waar hij een kleurenexplosie tot stand brengt door het gebruik van glas en zonlicht.

 

Meer informatie:
http://krishnafotografie.blogspot.co.uk/

http://www.moniekgerrits.nl/

http://www.studiovlindertje.nl/

https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres