boss of tomorrow L

Volgende week is hij er weer: de Baas van Morgen

18 januari, 2019

Een jaar geleden had CEO van Philips Benelux, Henk Valk, een mooie dag. Toen nam VMBO-leerling Jules zijn baan als CEO voor een dag over. Jules dacht mee hoe we scholen en buurten bij het crowdfunding-project ‘BuurtAED’ konden betrekken. En mede dankzij zijn input zijn er al meer dan 2600 acties gestart om AED’s ook in woonwijken dag en nacht bereikbaar te maken. 

 

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk en de juiste vaardigheden en kennis van beroepen om hun talent te ontplooien. Om aandacht te vragen hiervoor laat JINC Baas van Morgen ieder jaar 200 kinderen ervaren hoe het is om de baas te zijn van een Nederlandse onderneming. Een mooi initiatief, waaraan Philips sinds 2016 meedoet.

Als grote onderneming vindt Philips het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving en een beter Nederland door te geven aan volgende generaties. Kinderen en jongeren zullen de toekomst van ons land vormgeven.

Henk Valk

CEO Philips Benelux

Zelf aan de slag met communicatie

Jules Reniers, 14 jaar en tweedejaars leerling VMBO - TL aan het Antoon Schellekenscollege in Eindhoven, liep mee met Henk Valk, CEO van Philips Benelux. Het was een drukke dag op het kantoor van Philips: die dag werd namelijk een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met de Hartstichting ondertekend waar ook het BuurtAED crowdfundingproject uit voort kwam.

Investeren in de toekomst van Nederland

Ook dit jaar komt er weer een Baas van Morgen op bezoek. Volgende week donderdag neemt Robin de teugels voor een dag over. Samen met Henk Valk gaat hij onder andere een kijkje nemen in het splinternieuwe ‘Experience Lab’. Hier demonstreert Philips de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie. Aan Robin de vraag om die dag te helpen om het Lab ook aantrekkelijk te maken voor hem en zijn leeftijdsgenoten.

 

Henk Valk kijkt er naar uit om zijn jonge ‘collega’ te verwelkomen. “Als grote onderneming vindt Philips het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving en een beter Nederland door te geven aan volgende generaties. Kinderen en jongeren zullen de toekomst van ons land vormgeven. Daarom is het belangrijk om nu te investeren in hun toekomst en jeugdig talent te ondersteunen waar en wanneer we kunnen. JINC Baas van Morgen biedt zo’n mogelijkheid. Daarom doet Philips nu al voor de vierde keer mee.”

 

Benieuwd naar de ervaringen van Robin volgende week? Volg zijn dag op Twitter en Instagram

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.