experience day header L

Philips Experience Day: Health & Technology

19 February, 2018

Op 19 februari organiseerde Philips Techniekstimulering Jongeren/Jet-Net een Experience Day op Philips Innovation Center Eindhoven South (High Tech Campus) voor havo/vwo-leerlingen, met het thema Health & Technology. In workshops, Tech-talks en speeddates deelden Philips professionals hun expertise over de ontwikkeling van innovaties en technologieën van nu en de toekomst. Het doel is om het kiezen voor techniek te stimuleren, en een realistisch beeld te geven van het beroepenveld.

Sport en techniek

Bij de kick off van het event demonstreerde PSV-clubarts Wart van Zoest het draagbare echografie apparaat de ’Lumify’. Deze nieuwe innovatie is via een smartphone of tablet aan een app van Philips te koppelen. Wart van Zoest: “Heel mooi dat de link wordt gelegd tussen en techniek en sport, om de jeugd te inspireren. Het stukje ‘ultrasound’ dat werd toegelicht door een expert, krijgt bijvoorbeeld meer betekenis doordat ze zien hoe de technologie verwerkt is in een apparaat dat wordt toegepast op het trainingsveld.
 

Designer Mike de Regt ontwikkelde samen met een designteam de Lumify app, en nam de leerlingen mee langs de diverse beroepen en disciplines die nodig zijn om tot de ontwikkeling van een innovatie te komen. Mike de Regt: “Als designer spreek ik vaak voor vakgenoten op conferenties en ben je intensief bezig met je designteam en eindgebruikers. Het is goed om een stap terug te nemen en na te denken over wat van toepassing is voor leerlingen die niet gespecialiseerd zijn in het vak. Hoe ga ik nou uitleggen in duidelijke taal: wat doe ik precies, hoe ben ik hier terecht gekomen, wat en wie heb je daarvoor nodig.  Philips biedt medewerkers de kans om naast je project je werk op deze manier te verrijken.”
 

Samen ontwikkelen, Co-create

In de workshop Co-create, een methode die bij Philips wordt toegepast, werden de leerlingen uitgedaagd om zich echt te verdiepen in de gebruiker, om vanuit daar tot een probleemoplossing te komen. Aan de hand van een case waarin iemand met een beroerte binnenkomt bij de intensive care, werden oplossingen bedacht hoe een optimale hersenscan gemaakt kan worden. Ina Klein Teeslink, Senior Scientist: “Het is mooi om met leerlingen naar een bepaald probleem te kijken. Zij hebben verfrissende ideeën waar wij misschien niet aan gedacht hebben.”
 

Bedrijven hebben de power

De reacties van de leerlingen zijn enthousiast, de Experience Day draagt bij aan een betere beeldvorming over de technologische sector. Britt, vwo- leerling van het Heerbeeck College: “Ik stond er niet bij stil dat er zo ontzettend veel komt kijken bij het ontwerpen, het ontwikkelen en het verkopen van een product. Er zijn veel vakgebieden aan verbonden zoals design, software, marketing, maar ook de klinische kant. Er zit echt kennis achter. Annemieke Vennix, docente van het Heerbeeck College: “Het bedrijfsleven verandert veel sneller dan het onderwijs. Docenten hebben geen weet van de ontwikkelingen bij bedrijven. Jullie hebben de power om dat te veranderen.”

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.