masthead jonge student met microscoop l
aug 20, 2018

Internationale topstudenten van Young Brainport Summer School op bezoek bij Philips

38 getalenteerde jongeren in de leeftijd van 15-18 jaar, vanuit 22 verschillende landen wereldwijd, brachten vrijdag een bezoek aan Philips. Het bezoek is onderdeel van de Young Brainport Summer School, een initiatief van stichting Brainport, in samenwerking met onder andere Philips, om jong technisch talent aan te trekken en de regio internationaal nog meer op de kaart te zetten.

Aantrekken van jong technisch talent

Er is een tekort aan technisch opgeleid personeel. Het doel van de Young Brainport Summer School is om jongeren, met een interesse in techniek, op een unieke en onvergetelijke manier kennis te laten maken met de regio, zodat ze na afloop vertrekken als ware ambassadeurs van Brainport en de regio Eindhoven.
Het doel van Philips is om in 2025 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen wereldwijd te verbeteren. Om dat te kunnen is het heel belangrijk dat we jong talent blijven aantrekken.

Paul Put, Head of Research EU

Paul Put, Head of Research EU: “Het doel van Philips is om in 2025 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen wereldwijd te verbeteren. Om dat te kunnen is het heel belangrijk dat we jong talent blijven aantrekken. Om de oplossingen van overmorgen te bedenken, hebben we de onderzoekers van morgen nodig. Daarom zetten we graag onze deuren open voor jonge, getalenteerde mensen en laten we ze met trots en plezier zien wie we zijn en wat we hier doen, maar ook wat deze jonge mensen voor ons kunnen betekenen.”

Eén van de meest innovatieve regio’s ter wereld

Het is voor het derde jaar op rij dat getalenteerde jongeren via de internationale Young Brainport Summer School op bezoek zijn bij verschillende bedrijven en kennisinstellingen. Hier maken ze kennis met één van de meest innovatieve technologische regio’s ter wereld. Vrijdag waren de studenten op de High Tech Campus, waar ze een rondleiding kregen bij Philips.
Paul Put vertelde de jongeren over de leidende rol van Philips op het gebied van gezondheidstechnologie, en het doel van het bedrijf om in 2025 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen wereldwijd te verbeteren. Rick Bezemer, Senior Scientist, gaf vervolgens een toelichting op e/MTIC, de unieke samenwerking tussen Philips, TU/e en drie topklinische ziekenhuizen in Brainport Eindhoven in het algemeen, en de zorg voor moeder en kind rondom de geboorte specifiek. 
Het is voor mij de eerste keer dat ik bij een bedrijf binnen kan kijken. Dat is een hele bijzondere ervaring, want ik houd van techniek en kan hier met eigen ogen zien hoe techniek een bijdrage levert om mensen gezond te maken.

Joaquin, 15 jaar, Ecuador

Samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise

Tijdens de Co-create workshop kregen de jongeren de uitdaging om een babymonitoringssysteem te ontwikkelen dat bewegingen detecteert en slaappatronen registreert bij couveusebaby’s. Ze werden hierbij aangemoedigd om op dezelfde manier te werk te gaan als Philips met zijn klanten: samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise. Aan het einde van de ochtend werden de ideeën gepresenteerd en selecteerde de jury een winnaar.
We hebben deze week heel veel bedrijven gezien, die allemaal met innovatie bezig zijn maar dan op heel verschillende gebieden. Tijdens de workshop van Philips hebben we zelf gezien hoe je goede ideeën kan bedenken als je goed samenwerkt en gebruik maakt van elkaars talenten.

Vikram, 16 jaar, Canada

Naast een bezoek aan Philips staan onder anderen ASML, de Technisch Universiteit Eindhoven en Virtual Reality gaming bij Enversed op het programma. Aan het einde van de week ontvangen de deelnemers een certificaat.
Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Deel op social media

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.