the world of tech L

De wereld van techniek verkennen bij High Tech 2 Discover

18 mei, 2017

De wereld van techniek verkennen bij High Tech 2 Discover

Op 18 mei 2017 bezochten ruim 300 basisschoolleerlingen tijdens de Dutch Technology Week het event High Tech 2 Discover op de High Tech Campus in Eindhoven. Philips organiseerde dit event, in samenwerking met een groot aantal andere bedrijven en organisaties uit de Brainport regio, om kinderen de wereld van techniek te laten verkennen.

 

Bekijk hier een video met een samenvatting over de PO-dag.

Bekijk hier een item dat is uitgezonden op Omroep Brabant over de lancering van de Future Health Index en de PO-dag.

 

De leerlingen konden op de High Tech Campus in Eindhoven deelnemen aan diverse workshops. Zo maakten ze kennis met technologieën die de gezondheid van mensen helpen te verbeteren  maar ook de kinderen meenemen in de ‘technische wereld’, maar dan in de breedste zin van het woord.

 

Onder meer konden ze ervaren hoe het is om op een spoedeisende hulp te werken, experimenten uitvoeren in een laboratorium en een echo

-onderzoek doen. Ook konden de kinderen op een laagdrempelige manier

kennismaken met programmeren. Met behulp van een Micro:bit, een modern

mini computertje, moesten zij binnen tien minuten weten te ontsnappen uit de tijdreis-machine de ‘Escape room’.

Diagnose met ranja

Bij de workshop waarin een spoedeisende hulp werd nagebootst, mochten vaders, moeders en begeleiders de patiënt spelen. Met behulp van de Minicare I

-20 diagnosticeerden ze met bloed in de vorm van ranja, of er sprake was van een hartinfarct. Een enthousias te leerling: “Ik heb er samen met het team alles gedaan om een patiënt te redden! We merken dat met het nieuwe apparaat veel minder handelingen nodig zijn.”

Future Health Index

President Philips Nederland Hans de Jong trapte de High Tech 2 Discover samen

met de kinderen af. Hierbij werden ook de resultaten van de Future Health Index gepresenteerd, een onderzoek naar de uitdagingen en kansen van zorgsystemen wereldwijd, in opdracht van Philips. Bekijk hier het rapport over de Future Health Index.

 

Dit waren de ingrediënten voor een zeer geslaagd evenement. Kinderen kwamen op deze manier in aanraking met allerlei soorten techniek waarbij vooral het zelf doen en zelf ondervinden de basis vormde. Ook het ontdekken van de Campus was een van de uitgangspunten van deze dag.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.