Ruud den Ouden

Ruud in het kort

 

Functie: security specialist
Leeftijd: 30 jaar

Studie: ROC Hilversum, ICT medewerker, certificaten, o.a. CEH en GCIH

Aantal jaren bij Philips: 3,5 jaar

Werkt aan: Incident responder    

Ruud den Ouden 1
Ik werd vriendelijk verzocht niet meer te komen”

Dat niet iedere loopbaan een vliegende start heeft, daar kan Ruud van den Ouden over mee praten. Ruud heeft zijn middelbare school niet afgemaakt, maar door hard werken en ‘een klein beetje geluk’ heeft hij zich omhoog gewerkt. Inmiddels werkt Ruud 3,5 jaar als Security Specialist en zit er helemaal op zijn plek.
Ruud den Ouden 2

Computeren is altijd een grote passie geweest


Zijn inspirerende reis begon op het moment dat zijn middelbare school, zoals hij in eigen woorden zegt “…me vriendelijk verzocht niet meer te komen.” Om zijn tijd maar vol te maken – andere opleidingen waren reeds gestart en daarom was het niet meer mogelijk om zich in te schrijven – ging hij op zijn 16e in de catering werken. Hij kreeg toen de mogelijkheid goed na te denken over zijn toekomstige carrière. En maakte een keuze tussen de 2 studiemogelijkheden die hij zag, namelijk economie of IT. Doorslaggevend voor hem was het lol hebben in je werk, en computeren is altijd een grote passie van Ruud geweest.
De volgende dag zat ik in hetzelfde lokaal, maar dan een niveau hoger”

Ruud koos voor MBO T, ICT medewerker op het ROC op niveau 2. Hij mocht niet hoger beginnen, omdat hij zijn middelbare school niet afgemaakt had. Maar na een week hadden docenten al vrij snel door dat hij beneden zijn niveau zat te werken en lieten hem een IQ-test doen. “En de volgende dag zat ik in hetzelfde lokaal, maar dan op niveau 3 te werken”. Die opleiding heeft hij succesvol afgemaakt. Als aanvulling heeft Ruud diverse certificaten behaald, zoals het CEH (Certified Ethical Hacker) en GCIH (GIAC Certified Incident Handler).
Ik moet hackers buiten houden”

Complexiteit maakt het uitdagend


Ruud reageert op incidenten en beschermt alle persoonlijke en gevoelige data, waarmee hij bovenal hackers buiten de deur houdt. “Het is voor mij belangrijk een bedrijf te steunen dat bijvoorbeeld door middel van een tandenborstel-app kinderen weer lol geeft in het tandenpoetsen. Dat is goed! Dat is een mooie en creatieve oplossing zoeken voor de pijnpuntjes in de samenleving.” Ruud voegt daaraan toe dat hij juist deze identiteit die Philips heeft, extra belangrijk vindt om te beschermen en er daarom ook volledig voor gaat.”
Dat maakt het complex. En complex is uitdagend!”

Naast de ideële doelstelling, vindt Ruud het internationale karakter van Philips extra motiverend. Hij werkt samen met mensen uit allerlei landen, waar ook steeds andere digitale wetgeving gelden. “En dat maakt alles complex. En complex is uitdagend!”
Ruud den Ouden 3

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.