Ambassadeurs

Wij zijn trots op onze ambassadeurs. Zij maken het mogelijk om jongeren te inspireren voor een technisch beroep, wanneer zij hun bijdrage leveren tijdens onze events. Het enthousiasme en de kennis van experts van Philips die dagelijks werken aan innovaties om het leven van mensen te verbeteren, stelt ons in staat om evenementen te organiseren waarbij jongeren een realistisch beeld krijgen van hoe het is om te werken bij een groot technologisch bedrijf. Zij denken mee over actuele cases voor onze evenementen en fungeren als rolmodellen voor de jeugd.

In de interviews op deze pagina kom je meer te weten over een aantal ambassadeurs die het mogelijk maken om de techniekstimulering-evenementen te organiseren. Hoe ziet hun loopbaan-carrière er tot nu toe uit, voor wat voor keuzes hebben zij gestaan en wat maakt hun werk zo bijzonder?  

Merel Leistikow

Beroep: Senior researcher bij Philips

 

Merel werkt aan slimme glasvezels in medische toepassingen. Een van de redenen dat ze bij Philips is gaan werken, is dat Philips beschikt over een groot lab met ontzettend veel mogelijkheden. Een uitgelezen kans voor Merel om haar ambities waar te maken. “Ik wil iets bouwen wat echt gebruikt gaat worden in de medische wereld.”

Ruud den Ouden

Beroep: Security specialist bij Philips

 

Ruud beschermt gevoelige data om bovenal hackers buiten de deur houdt. “Het is voor mij belangrijk een bedrijf te steunen dat bijvoorbeeld door middel van een tandenborstel-app kinderen weer lol geeft in het tandenpoetsen.” Ruud voegt daaraan toe dat hij juist deze identiteit die Philips heeft, extra belangrijk vindt om te beschermen en er daarom ook volledig voor gaat.

Tess Speelpenning

Beroep: Product researcher bij Philips

 

Op de afdeling ‘Personal Care’ binnen Philips werkt Tess op dit moment aan een ontharingsapparaat de ‘Lumea’. Dit is een IPL-apparaat. “Het leven verbeteren van mensen door een product te ontwikkelen wat gemakkelijk gebruikt kan worden en aansluit bij hun wensen, dat werkt erg motiverend!