Jet-Net

Nieuws

Vandaag aan het werk: de Baas van Morgen

 

Eindhoven - Vandaag kent Philips Benelux twee ‘bazen’: CEO Henk Valk en vmbo-leerling Jules Reniers. In het kader van JINC Baas van Morgen neemt Jules een kijkje achter de schermen van het Eindhovense technologieconcern en denkt hij mee over een nieuw crowdfunding project.

 

Lees meer

De wereld van techniek verkennen bij High Tech 2 Discover

 

Op 18 mei 2017 bezochten ruim 300 basisschoolleerlingen tijdens de Dutch Technology Week het event High Tech 2 Discover op de High Tech Campus in Eindhoven. Philips organiseerde dit event, in samenwerking met een groot aantal andere bedrijven en organisaties uit de Brainport regio, om kinderen de wereld van techniek te laten verkennen.

 

Bekijk hier een video met een samenvatting over de PO-dag.

 

Bekijk hier een item dat is uitgezonden op Omroep Brabant over de lancering van de Future Health Index en de PO-dag.

 

Lees meer

Looking back at a successful Jet-Net ExperienceDay 2017

 

On Tuesday, February 14, the Jet-Net team hosted the 13th edition of 'ExperienceDay' at the High Tech Campus in Eindhoven. Started in 2004 as a small event, the event has now grown into a full-sized, very successful Jet-Net activity.

 

Lees meer

 

Meet the Boss

 

Op 7 februari 2017 heeft Philips Jet-Net, in samenwerking met Philips Lighting en ASML een voorronde van Meet The Boss georganiseerd. Tijdens deze voorronde hebben diverse scholen uit de regio (Jan van Brabant College-Helmond, van Maerlantlyceum-Eindhoven, Sondervick College-Veldhoven, Strabrecht College-Geldrop, Heerbeeck College-Best, Dr. Knippenbergcollege-Helmond, Frits Philips Lyceum-Eindhoven) deelgenomen.

 

De winnaar van de Nederlandstalig versie is het Strabrecht College uit Geldrop en de winnaar van de Engelstalige versie is SG Augustinianum uit Eindhoven. Zij zullen elkaar weer treffen tijdens de finale.

 

Lees meer

Hour of Code – kennismaken met computer – coderen – wetenschap

 

Gedurende 3 dagen (7, 8 en 9 december)  hebben leerlingen, in totaal 100 kinderen uit de regio in de leeftijd van 10-11 jaar, zich gestort op het coderen!

 

Code Uur is een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement ( 5-11 december) waarbij kinderen vanaf het basisonderwijs op een interactieve manier kennis kunnen maken met coderen en worden hierbij ondersteund door onze Jet-Net medewerkers. Voor meer algemene info kun je de flyer bekijken.

 

Super enthousiaste leerlingen, maar ook super enthousiaste medewerkers! De interactie tussen beiden was geweldig, leerlingen stelden heel veel vragen en medewerkers konden op een speelse manier hun kennis overbrengen en daar doe je het toch allemaal voor.

 

Het waren 3 geweldige, uitbundige dagen!

Hour of Code en de foto’s die gemaakt zijn op woensdag 7 december.

 

Bekijk de video hier en het artikel op Tech girl (en vergeet niet op Marina te stemmen!)

Brainport Summerschool

 

Op donderdagmiddag 1 september vond de Brainport Summerschool plaats waarbij 10 Nederlandse en 30 buitenlandse bollebozen een bezoek brachten aan Philips op de High Tech Campus. De jongeren tussen de 15 en 18 jaar kregen een week lang les van professoren van de TU/e maar gingen ook op bezoek bij high tech-bedrijven in de regio.

 

Lees meer

 

Bekijk video

Tube your future

 

Woensdag 1 juni 2016 waren er ruim 300 leerlingen van de 76 genomineerde filmpjes in NEMO Science Museum voor het Award Gala van Tube Your Future.

 

Op deze dag vindt de laatste editie van #‎tubeyourfuture plaats.
Een project waar scholieren hun eigen toekomst in beeld brengen door middel van een videowedstrijd. Leerlingen krijgen zicht op het werken in de bètawetenschappen en technologie. De leerlingen interviewden en filmden een professional in deze beroepsgroepen.

 

Geheel in 70ies stijl zijn de deelnemers vandaag naar NEMO gekomen om te horen wie er het beste filmpje heeft gemaakt!

 

Lees meer

High Tech 2 Discover – Dutch Technology Week

 

Op woensdagochtend 25 mei stond de High Tech Campus in het teken van High Tech 2 Discover. 350 leerlingen, 7 basisscholen, 31 workshops, 100 medewerkers en heel veel zelfgemaakte bootjes. Zie hier de ingrediënten voor een zeer geslaagd evenement, georganiseerd door Philips Jet-Net Junior.

 

Lees meer

 

Link: http://dutchtechnologyweek.com/nl/events/high-tech-2-discover

Night of the Nerds
Dutch Technology Week

 

Op dinsdag 24 mei worden jongeren ondergedompeld in de allernieuwste technologie, digitale ontwikkelingen en creatieve toepassingen. Op Night of the Nerds ontmoeten jongeren the brightest minds minds in technology and creativity: game changers en jonge helden, zoals talenten van innovatieve technologiebedrijven, veelbelovende studenten van technische- en creatieve opleidingen en getalenteerde makers uit de creatieve industrie en e-cultuur. Zij staan garant voor een inspirerend en feestelijk programma met robots, virtual reality, gaming, 3d-printen, augmented reality, Internet of Things, sensortechnologie, sound design, coding, interactieve installaties, nanotechnologie, beroepen van de toekomst en nog heel veel meer.

 

Lees meer

 

Link: http://dutchtechnologyweek.com/nl/events/night-nerds

Zapp Journaal

 

Op vrijdag 13 mei is er een uitzending opgenomen voor het Zapp Journaal (dit is op zondagavond 15 mei, 18.30 uur uitgezonden) met als thema: Uitvindingen. (dit onderdeel start bij 4.00 minuten in de video)


Leonie Waanders en Martin van der Mark (Philips Research) hebben tekst en uitleg gegeven over het uitvinden, om dit te ondersteunen is gefilmd in de labruimtes, cleanroom, horti culture en ExperienceLab van Philips High
Tech Campus, maar ook in het Philips Museum.

 

De uitzending is hier te bekijken.

125 Jaar Philips
Evenement – Philips Museum

 

Op vrijdag 13 mei tijdens het 125 jarig Philips evenement in het Philips Museum, is er een video opgenomen waarbij Frans van Houten vragen stelde aan leerlingen uit de Class of Excellence van het Heerbeeck College uit Best.


Deze video is hier te vinden.

Techfinder

 

Het aanbod van Philips is beschikbaar via Techfinder. Om de activiteiten te bekijken, dien je je allereerst aan te melden op de Techfinder internetpagina, daarna kun je, via het zoekwoord Philips, alle activiteiten die Philips beschikbaar heeft, terugvinden. Het is zeker de moeite waard om het complete Techfinder aanbod te bekijken; een diversiteit aan activiteiten die beschikbaar gesteld worden door diverse bedrijven/instituten/instellingen.

 

Bovendien is voor docenten een online handleiding beschikbaar, klik hier om deze te openen en hier voor de rubriek veel gestelde vragen.

 

Jet-Net organiseert ook landelijke activiteiten waar je ook aan kunt deelnemen, klik hier om het overzicht te bekijken, maar ook voor deelbare lessen kun je hier terecht, de link vind je hier.

Experience Day

 

Op 23 februari zijn er meer dan 240 derdejaars havo/vwo -leerlingen bij Philips op de High Tech Campus geweest. Zij zijn hier meer te weten gekomen over technische innovaties waar medewerkers van Research en PIns aan werken. Zo mochten de leerlingen (van vijf verschillende scholen uit de regio) meedoen aan diverse workshops, zoals Chemische Keuken, Raspberry Pie, Moleculair Koken en Radiogolvenontvanger.

 

Bekijk foto's

Dutch Technology Week

 

Van 31 mei tot en met 6 juni 2015 vond de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Philips was een van de sponsors en Philips Jet-Net heeft zich tijdens deze week laten zien. Op de VO-dag (dinsdagochtend 2 juni), de Night of The Nerds (dinsdagmiddag en -avond 2 juni) en de High Tech Ontdekkings Route (zaterdag 6 juni) konden jongeren zich in het Klokgebouw en Philipslocaties in Best en Eindhoven (High Tech Campus) onderdompelen in de techniek.


Filmimpressie Night of The Nerds 2015

Filmimpressie Ontdekkingsroute Best

Filmimpressie Ontdekkingsroute Eindhoven (HTC)

Foto’s Ontdekkingsroute Eindhoven

Artikel Eindhovens Dagblad

Science in the City

 

Met het samenwerkingsverband Jet-Net hoopt Philips jongeren enthousiast te maken voor een toekomst in techniek. Tijdens het 'Science in the City' evenement, dat op woensdag 4 september 2014 plaatsvond in de Eindhovense binnenstad, liet Philips aan 300 basisschoolleerlingen zien welke uitdagende mogelijkheden er zijn.

Philips Museum zoekt samenwerking met  Jet-Net

 

Op 5 april 2013 is het Philips Museum in Eindhoven geopend door de toenmalige Koningin Beatrix. Vanuit Philips-Jet-Net onderzoeken we de mogelijkheid om het Philips Museum in te zetten voor een gastles, excursie of een andere lesvorm. Het Museum staat immers vol met technologie en het Museum wil graag meer doen voor de regio.


Opening Philips Museum (website Omroep Brabant)

Opening Philips Museum (YouTube)

website Philips Museum

Evoluon en Techniekpromotie

 

In het Evoluon worden regelmatig evenementen georganiseerd die iets met Wetenschap & Techniek te maken hebben. Ook biedt het Evoluon faciliteiten, waar specifiek voor Jet-Net aparte afspraken over gemaakt zijn. Info via onze mail

Het project van Eerst de Klas (EdK) voor Philips

 

Drie EdK-deelnemers werken aan een gedegen communicatieplan voor Philips-Jet-Net. Daarnaast maken ze daadwerkelijk de eerste versie van het Philips-Jet-Net-Jaarverslag. Op 2 september, zo is afgesproken, ligt het Jaarverslag op tafel en is gereed voor verzending. Ook via deze website zal dit Jaarverslag gedownload kunnen worden. Wordt dus vervolgd.