Pijnbestrijding  voor een actief leven met minder pijn

Draadloze TENS-behandeling

BlueTouch

Infraroodlampen

Philips Pijnbestrijding

Oplossingen voor pijnverlichting zonder medicatie

 

Pijn is een fenomeen dat wereldwijd door vele mensen wordt ervaren en wordt beschouwd als een van de belangrijkste belemmeringen voor het hebben van een actieve levensstijl. Een op de vijf mensen lijden zo nu en dan aan spierpijn en een derde van de wereldbevolking heeft gewrichtspijn. Philips Pijnbestrijding biedt verschillende medicatievrije oplossingen om mensen met pijn te helpen. Onze oplossingen zijn gebaseerd op professionele en innovatieve technologieën, waaronder TENS, blauw LED-licht, en infraroodlicht. De producten zijn onderzocht en ontworpen met medewerking van professionals uit de gezondheidszorg.

 

*H. Breivik, B. Collett, V. Ventafridda, R. Cohen, D. Gallacher (2006). Survey of chronic pain in Europe: Prevalence, impact on daily life, and treatment. European Journal of Pain 10, 287-333.

Vragen over uw pijn?

 

Lees het gedeelte met veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over hoe Philips Pijnbestrijding u kan helpen.

Wat is chronische pijn en hoe kan ik ermee omgaan?

Chronische pijn

 

Chronische pijn wordt vaak gedefinieerd als pijn die meer dan twaalf weken aanhoudt. Acute pijn is een normaal gevoel dat ons waarschuwt voor mogelijk letsel, terwijl chronische pijn heel anders is. Chronische pijn houdt vaak maanden of langer aan. Chronische pijn ontstaat soms in eerste instantie door een blessure, zoals verrekking van de rug, en soms is er een meer slepende oorzaak, zoals ziekte. Maar soms is er ook helemaal geen duidelijke oorzaak. Chronische pijn gaat vaak gepaard met andere gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, een verstoord slaappatroon, minder eetlust en stemmingswisselingen. Het kan de bewegingsvrijheid beperken, waardoor flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen afnemen. Dit probleem bij het uitvoeren van belangrijke en plezierige activiteiten kan vaak leiden tot belemmeringen en wanhoop.

Bij chronische pijn kan een oplossing uit meerdere dingen bestaan, zoals medicatie, oefentherapie, fysiotherapie, psychotherapie en veranderingen in de levensstijl of een combinatie hiervan. Voor chronische musculoskeletale pijn, zoals artrose in de heup of knie, kan fysieke activiteit helpen de pijn te verminderen en de mobiliteit te behouden. Omdat de pijncondities aanzienlijk kunnen verschillen van persoon tot persoon, raden we u aan uw huisarts of gezondheidszorgprofessional te raadplegen.

Hoe weet ik of ik last heb van spierpijn of musculoskeletale pijn?

Spierpijn of musculoskeletale pijn

 

Omdat de pijncondities sterk kunnen variëren van persoon tot persoon, raden we u aan uw huisarts of zorgprofessional te raadplegen voor een diagnose. Spierpijn wordt vaak veroorzaakt door spanning, stress en overmatig gebruik van de spieren. Het is meestal plaatselijk en treft normaal gesproken één spier of deel van uw lichaam. Voorbeelden zijn:
  

    • Spierspanning bij kantoormedewerkers

    • Spierpijn na intensief huishoudelijk werk of zorg voor kinderen

    • Spierpijn door overstrekken

    • Langdurige spierpijn na sport

    • Pijn door zwakkere spieren in andere delen van het lichaam (bijv. zwakke buikspieren die leiden tot rugpijn)

    • Spierpijn door herhalende bewegingen onder stress (bijvoorbeeld op het werk)
 

Spierpijn omvat niet pijn door een hernia of zenuwpijn. Musculoskeletale pijn vindt zijn oorsprong in de botten (het skelet), spieren, kraakbeen, pezen, het bindweefsel en de gewrichten. Voorbeelden zijn pijn door artrose in de knie of heup, pijn door reumatoïde artritis en pijn in de onderrug.

Kan ik mijn pijn verlichten zonder medicatie?

Medicijnvrije oplossingen voor pijn

 

Omdat de oorzaak van pijn, het verloop van de ziekte, de beleving van pijn en de effecten van pijn op het dagelijks leven per persoon verschillen, raden we u aan uw huisarts of zorgprofessional te raadplegen voor advies. Veel pijnoplossingen zijn medicijnvrij, zoals de pijnverlichting die Philips biedt. We streven ernaar effectieve, duurzame en medicijnvrije oplossingen te bieden, zodat mensen die last hebben van pijn de controle over hun gezondheid weer in handen kunnen krijgen en een gezonder leven kunnen leiden.

Hoe kunnen Philips producten helpen mijn pijn te verzachten?

Philips pijnbestrijndingstechnologieën

 

Philips Pijnbestrijding biedt een assortiment van producten die u kunnen helpen uw pijn te verlichten zonder medicijnen. We gebruiken drie verschillende pijnbestrijdingstechnologieën: TENS, blauw LED-licht en infraroodlicht. Iedere technologie heeft haar eigen kenmerken en is ontwikkeld voor verschillende behandelingen. U vindt de oplossing die het beste bij uw behoeften past met de Philips-productzoeker. U kunt hier meer lezen: TENS, Blauw LED-licht en Infraroodlicht.

Kan ik Philips pijnverlichtingsproducten gebruiken als ik pijnmedicatie gebruik?

Pijnverlichtingsproducten en medicatie

 

Als u pijnmedicatie gebruikt, en met name als u voorgeschreven pijnmedicatie gebruikt, raden we u aan uw arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van de Philips pijnverlichtingsproducten. Philips pijnverlichtingsproducten kunnen normaal gesproken in combinatie met verschillende soorten pijnmedicatie worden gebruikt. Maar pijnstillers verminderen uw vermogen om bijwerkingen zoals brandwonden te voelen en met name de BlueTouch mag niet worden gebruikt wanneer u steroïden of geneesmiddelen gebruikt die zorgen voor een hogere lichtgevoeligheid. Raadpleeg bij twijfel uw arts.

Heb ik een voorschrift van de huisarts nodig om Philips pijnverlichtingsproducten aan te schaffen?

Voorschrift van huisarts

 

U hebt geen voorschrift nodig voor Philips pijnverlichtingsproducten. U kunt onze producten direct kopen in de Philips Online Shop of bij een van onze aangesloten winkels. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik het product uitproberen voordat ik het aanschaf?

30 dagen geld-teruggarantie

 

Verschillende Philips pijnverlichtingsproducten bieden een 30 dagen geld-teruggarantie, zodat u uw product waar nodig eenvoudig binnen 30 dagen kunt terugsturen. Bekijk de actie.

Raadpleeg bij vragen over onze producten onze productpagina's voor PulseRelief, BlueTouch, infraroodlampen.