Veel voorkomende mond-, tand- en gebitsproblemen

Mond-, tand- en gebitsproblemen

 

Ons gebit wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Alles wat we eten – met name suikerrijk voedsel - vormt voor de bacteriën in onze mond een welkome voedingsbodem voor de vorming van tandplak. En tandplak is de grootste boosdoener als het gaat om de meest voorkomende tand- en gebitsproblemen.

 

De basis van het tandenpoetsen vormt dan ook het dagelijks verwijderen van die plak. Doe je dat niet, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Zo kan tandplak zelf, wanneer deze te lang op de tanden blijft zitten, verkalken. Als dat gebeurt, spreek je van tandsteenvorming. Tandplak is daarnaast ook de veroorzaker van gaatjes (cariës). De bacteriën in tandplak zetten namelijk suikers om in zuren, die op hun beurt weer het beschermende glazuur op de tand aantasten. Ook bloedend en ontstoken tandvlees (gingivitis) kan ontstaan door de schadelijke bacteriën in tandplak. Andere veel voorkomende mondproblemen of problemen met het gebit zijn verkleurde tanden en een slechte adem. Een goede gebitsverzorging is een van de manieren om deze aandoeningen te helpen voorkomen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met een elektrische tandenborstel van Philips Sonicare.

 

Wat zijn de meest voorkomende problemen in de mond?

 

 

 

  • De kleur van onze tanden wordt door twee factoren bepaald: inwendige (intrinsieke) verkleuringen en uitwendige (extrinsieke) verkleuringen. Extrinsieke kleuringen kunnen ontstaan door het nuttigen van bepaalde dranken en genotsmiddelen. Lees meer over verkleuringen van je tanden

 

 

Hoe kan Philips Sonicare helpen bij je gebitsverzorging?

 

De meest voorkomende tand- en gebitsproblemen ontstaan door de vorming van tandplak of een onjuiste manier van poetsen. Philips Sonicare helpt je goed te poetsen en helpt zo de vorming van tandplak te verminderen. De elektrische tandenborstel poetst met een gepatenteerde sonische technologie, waarbij de borstelkop heel snel heen en weer gaat en je gewoon mee mag poetsen. Bovendien zorgt deze techniek voor een zogenoemde dynamische reinigingswerking, die vloeistof tussen de tanden en langs de tandvleesrand stuwt om plak te helpen verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. Tot wel 4 millimeter onder de tandvleesrand!

 

Met een Philips Sonicare FlexCare- of DiamondClean-serie maak je tot wel 62.000 bewegingen per minuut. Ter illustratie: tijdens één poetsbeurt van twee minuten met deze tandenborstel maak je evenveel bewegingen als tijdens een maand handmatig poetsen.

 
Een Philips Sonicare DiamondClean verwijdert tot wel 7 keer meer tandplak dan een handtandenborstel. Zo wordt je mond schoon en krijgen de bacteriën in je mond minder kans om tandplak en later tandsteen te vormen. Ook hebben de Sonicare-opzetborstels dezelfde ovale vorm als die van een handtandenborstel. Poetsen met Philips Sonicare benadert zowel qua vorm als qua beweging de handmatige poetsgewoonte. De Philips Sonicare-range bestaat uit verschillende varianten die, naast bovenstaande eigenschappen, ieder in het bijzonder focussen op bepaalde aspecten van de mondhygiëne. Zo richten de PowerUp en PlaqueDefense zich bijvoorbeeld op het verwijderen van tandplak en pakt de HealthyWhite verkleuringen op de tanden aan. De Philips DiamondClean biedt het totaalpakket aan en richt zich zowel op plakverwijdering, tandvleesverzorging als wittere tanden.
 
 

Producten voor een goede mondhygiëne