Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Thinking about breastfeeding

Nadenken over borstvoeding

In deze tijd van je zwangerschap is het heel natuurlijk om je voor te stellen hoe het is als je thuiskomt met je kleintje en hoe je voor hem of haar gaat zorgen.

Philips AVENT - Thinking about breastfeeding

Beginnen met borstvoeding

De slag te pakken krijgen bij borstvoeding kan best lastig zijn - verpleegkundigen, lactatiedeskundigen en vrienden staan klaar om je erbij te helpen. Als je borstvoeding wilt gaan geven, maken de volgende tips het misschien iets gemakkelijker:

  • Maak het jezelf gemakkelijk
    Draag een comfortabele voedings-bh met borstkompressen; misschien lek je nooit een druppel melk, maar het geeft een veilig gevoel om een borstkompres te dragen, voor het geval dat. Voor een extra comfortabele houding kun je een borstvoedingskussen gebruiken.
  • Voed vroeg en vaak
    Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om binnen een uur na de geboorte met de borstvoeding te beginnen en in eerste instantie altijd te voeden als de baby erom vraagt, dag en nacht.

  • Weet welke mogelijkheden je hebt
    Borstvoeding is geen kwestie van alles of niets. Als je weer gaat werken, kun je de melk bijvoorbeeld afkolven en weer gewoon borstvoeding geven als je bij je baby bent.

Er bestaan nog meer voordelen van borstvoeding. Lees ze hier.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Verwante producten

Verwante adviezen

De voordelen van borstvoeding

De voordelen van borstvoeding

Melkallergie

Melkallergie