Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Nesting and preparing for your baby

Nestelen en alles klaarmaken voor je baby

Voel je al de onweerstaanbare drang om alles klaar te maken voor de komst van je kleintje? Dat is de nesteldrang die de kop opsteekt. Voordat je gaat schilderen en behangen of inkopen gaat doen, hebben we een paar tips voor je.

Philips AVENT - Nesting and preparing for your baby

Ideeën en een droom van een kamer

Pinterest is een prima plek om kleurenschema's en ideeën voor de inrichting op te slaan. En als je toevallig stapels woon- en babytijdschriften hebt, kun je dingen uitknippen die je leuk vindt en een moodboard maken.

Bergruimte en commode

Ze mogen dan klein zijn, baby's hebben heel veel nodig! Bergen luiers, spuugdoekjes, extra dekentjes, hemdjes en rompertjes. Waar laat je het allemaal? Naast laden en kasten moet je ook nadenken over een commode en een wiegje of ledikantje. Er valt zo veel te kiezen, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Vraag vrienden en familie wat zij echt nodig hadden, om zo een idee te krijgen van hoe jouw babykamer eruit moet zien.

Veiligheidsnormen

Lees vooral beoordelingen van de dingen die je in huis krijgt. Kijk of er terugroepacties zijn geweest als je tweedehands meubels kiest of afdankertjes krijgt, want veiligheidsnormen veranderen in de loop van de tijd. Zo kunnen baby's bekneld raken tussen de spijlen van de zijrekjes in oudere ledikantjes en kan een decoratieve stootrand verstikkingsgevaar opleveren.  

Laat zwaar tillen aan anderen over

Tijdens de zwangerschap worden gewrichten en gewrichtsbanden losser om je voor te bereiden op de bevalling. Daardoor kun je sneller blessures oplopen, vooral in je onderrug en je knieën. Laat anderen zware dingen tillen en rek je niet te veel uit.

Verf zonder chemicaliën

Houd schadelijke dampen van verf en kleurstoffen buiten de deur en kies kleuren die geen schadelijke stoffen en chemicaliën bevatten.

Boodschappenlijstje

Vraag je je af wat je nog meer nodig hebt? Bekijk hier onze lijst van alles wat je echt nodig hebt.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Verwante producten

Verwante adviezen

De voordelen van borstvoeding

De voordelen van borstvoeding

De voordelen van kolven

De voordelen van kolven