Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Comforting your baby

Geruststelling voor je baby

De eerste tandjes, darmkrampjes en veranderingen in de slaaproutine kunnen je baby overstuur maken. Maar jij bent er om de helpende hand te bieden; lees onze eenvoudige oplossingen om die traantjes te drogen.

Philips AVENT - Comforting your baby

Knuffelen

Houd je baby dicht tegen je aan, praat zachtjes en wrijf over het ruggetje. Baby's vinden het heerlijk om te worden geknuffeld en willen vaak alleen maar dichtbij je zijn.

Zachte geluiden

Heeft je baby last van harde geluiden? Probeer eens 'witte ruis', dat is een gelijkmatig, constant geluid dat ongewenst kabaal overstemt. Laat bijvoorbeeld een ventilator zachtjes snorren, zet de douche aan of speel geluiden af van een app - het geluid van een hartslag werkt vaak goed omdat het je baby doet denken aan de tijd in de baarmoeder.

Beweging

Baby's houden van beweging en soms is even wiegen al genoeg om je kleintje te helpen ontspannen. Loop rustig heen en weer met je baby op je arm, neem de wandelwagen en ga naar buiten of zet je baby in het autostoeltje en ga een stukje rijden.

Zuigen

Zuigen is een beproefde manier om te kalmeren, of het nu aan de borst, de fles, een vinger of een fopspeen is. Zorg wel dat je niet te veel voeding geeft, want dat kan leiden tot buikpijn en meer onrust.

Verlichting bij de eerste tandjes

Als je baby meer kwijlt dan normaal, heeft de kleine waarschijnlijk last van doorkomende tandjes. Geef een bijtring of masseer het tandvlees, dat helpt allicht een beetje.

Als je baby een drukke dag heeft gehad, ga je waarschijnlijk een onrustige nacht tegemoet. Hier vind je een paar handige tips om je baby slaperig te maken.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Verwante producten

Verwante adviezen

Voedselallergieën bij baby's

Voedselallergieën bij baby's

Voedingsartikelen van je baby steriliseren

Voedingsartikelen van je baby steriliseren