Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Is my baby getting enough milk?

Krijgt mijn baby genoeg melk?

De meeste moeders hebben geen moeite met borstvoeding en produceren genoeg melk voor hun baby. Maar het kan best lastig zijn om te meten hoeveel melk je baby bij elke voeding binnenkrijgt. Hier vind je een paar eenvoudige signalen die je laten weten dat je baby goed gevoed wordt:

  • Je baby laat zich gemakkelijk aanleggen en zuigt goed
  • Je baby wordt ten minste zes tot acht keer per etmaal gevoed
  • Je baby maakt een actieve en alerte indruk en is tevreden na de voeding
  • Je baby heeft vaak een schone luier nodig

Baby's verliezen na de geboorte vaak wat gewicht, maar baby's die borstvoeding krijgen, zijn na twee weken meestal weer op hun geboortegewicht en komen dan gemiddeld 100 tot 200 gram per week aan. Weeg je baby niet te vaak, want de groei gaat niet altijd even gelijkmatig.

Als jouw baby een laag geboortegewicht heeft (onder 2500 gram) of als je een moeilijke bevalling hebt gehad, vraag dan jouw arts om te helpen met borstvoeding en monitor voortdurend het gewicht van jouw baby in de eerste weken.

Philips AVENT - Is my baby getting enough milk?

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Een handige e-mail in elke fase


Meld je aan voor e-mails van Philips Avent, boordevol tips en handige aanbiedingen in elke fase van je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby.

 

Gratis aanmelden

Verwante producten

Verwante adviezen

Borstvoeding geven in het openbaar

Borstvoeding geven in het openbaar

Doorgaan met borstvoeding

Doorgaan met borstvoeding