Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind

Afgekolfde melk bewaren

Bewaar je afgekolfde melk in gesteriliseerde voedingsflessen. Philips AVENT-voedingsflessen hebben allemaal een lekvrij deksel om de versheid van afgekolfde melk te behouden en de melk gemakkelijk te bewaren. 

Hoe lang blijft afgekolfde melk goed?

Afgekolfde melk kan maximaal 24 uur in de koelkast en maximaal drie maanden in de vriezer worden bewaard. Zet de melk achter in de koelkast en niet in de deur, zodat de bewaartemperatuur constant blijft.

Na het ontdooien kun je ingevroren melk nog maximaal twaalf uur in de koelkast bewaren. Je kunt ook wegwerpbakjes gebruiken voor het bewaren van melk, maar vergeet dan niet om de datum te noteren zodat je weet wanneer je deze hebt afgekolfd.

Gebruik geen magnetron

Gebruik geen magnetron om afgekolfde melk te ontdooien of te verwarmen, je baby kan zich aan de melk branden.

Het is ook raadzaam om na elke voeding de overgebleven melk weg te gooien.

Philips AVENT - Storing expressed milk

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Een handige e-mail in elke fase


Meld je aan voor e-mails van Philips Avent, boordevol tips en handige aanbiedingen in elke fase van je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby.

 

Gratis aanmelden

Verwante producten

Verwante adviezen

De voordelen van kolven

De voordelen van kolven

Overstappen van borstvoeding op flesvoeding

Overstappen van borstvoeding op flesvoeding