Philips Spaarlampen

Milieuvriendelijke verlichting

Philips-spaarlampen bieden hoogwaardig, duurzaam licht. Kies uit een scala aan vormen, toepassingen en kleurtemperaturen voor de gewenste sfeer. De spaarlamp staat voor energiezuinige en milieuvriendelijke verlichting.

Algemene fabeltjes over spaarlampen

Fabel: Spaarlampen passen maar in weinig armaturen.

Feit: Philips biedt een ruim assortiment zeer compacte spaarlampen in verschillende vormen, dus ze passen in praktisch elk armatuur.

 

Fabel: Bij compacte TL-lampen duurt het soms wel 5 minuten totdat ze hun volledige helderheid bereiken.
  Feit: Philips compacte energiezuinige TL-lampen geven al binnen enkele seconden een zeer helder licht. Ze zijn te herkennen aan het snelstartlogo. Daarnaast branden alle energiezuinige halogeen- en LED lampen direct op volledige sterkte.
Fabel: Spaarlampen stralen een dof, bleek licht uit.
 

Feit: Philips spaarlampen stralen licht uit van een consistent hoge kwaliteit en ondersteunen de warme kleuren in uw interieur. Als u op zoek bent naar extra sprankelend licht, kies dan voor heldere spaarlampen zoals LED lampen en halogeenlampen.

 

Fabel: Niet alle spaarlampen kunnen in combinatie met een standaardschakelaar met dimmer worden gebruikt.
  Feit: Philips biedt een uitgebreid assortiment spaarlampen die met een dimmer kunnen worden gebruikt, inclusief compacte TL-lampen en LED lampen. Alle energiezuinige halogeenlampen kunnen precies zoals gloeilampen worden gedimd. Lees voor meer informatie altijd eerst de verpakking.

 

Kwik en uw gezondheid

Compacte fluorescerende lampen (spaarlampen) bevatten zeer kleine, veilig ingekapselde hoeveelheden kwik (net als TL-lampen). Het gebruik van kwik is vereist, anders stralen ze geen licht uit. Er wordt echter geen kwik uitgestoten en de lampen zijn volledig veilig in het gebruik. Belangrijk om te weten: LED-lampen en eco-halogeenlampen bevatten geen kwik.

Hoe verwijdert u een kapotte spaarlamp

De kans is erg klein dat een kapotte, kwikhoudende compacte fluorescerende lamp (spaarlamp) een negatief effect heeft op uw gezondheid. Als de lamp kapot valt, ventileer de ruimte dan 20 tot 30 minuten. Ruim de scherven met handschoenen aan op en doe ze in een gesloten plastic zak bij het klein chemisch afval. Zuig de scherven van de lamp niet op met een stofzuiger.

Verwijdering van Compacte TL-lampen

Neem contact op met uw gemeentelijk afvalverwerkingsbedrijf voor informatie over de juiste verwijderingsprocedures voor elektronisch afval in uw regio.

Kostenbesparing

Tijdens de levensduur van een spaarlamp bespaart u ongeveer €80 als u een gloeilamp van 100W vervangt door een spaarlamp van 20W. De initiële aanschafprijs van spaarlampen is van oudsher altijd hoger geweest dan die van 'traditionele' gloeilampen, omdat de productie van spaarlampen complexer is.

In de spotlight 

Philips verlichting Hoe?

Komt u er niet uit?

De mogelijkheden lijken eindeloos, en daarom kan het kiezen van de juiste lamp nogal een uitdaging zijn. Bekijk onze verlichtingstutorials om de mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Tutorials bekijken

Philips verlichtingsmake-overs

De kracht van licht

We weten allemaal hoe belangrijk licht is. 's Ochtends worden we erdoor gewekt en het verlicht onze werkomgeving, helpt ons 's avonds onze weg naar huis te vinden en laat ons huis als thuis aanvoelen.

See what light can do

Philips verlichtingswiki

Meer informatie over verlichtingstermen

In de verlichtingswereld worden een paar belangrijke termen gebruikt. Wattage kennen we allemaal, maar wat betekenen lumen en CRI nu eigenlijk?

Bekijk de verlichtingswiki

Philips LED voordelen

Ontdek hier alle voordelen van LED!

Met de nieuw ontwikkelde LEDlampen en bijhorende verpakkingen is het heel eenvoudig een energiezuinig alternatief te vinden voor traditionele lichtbronnen. Het design van de lampen en het warme witte licht zijn de verbeteringen die je helemaal zullen overtuigen. Ontdek nu alle voordelen van LED!

Wist u dat?