Badkamer-verlichting

Terug naar alle kamers

Zie wat u in de badkamer met licht kunt doen

3 tips bij het kiezen & plaatsen van badkamerverlichting

 

Vooraleer je de badkamer gaat inrichten en verlichting gaat plaatsen, moet je eerst nadenken over het type verlichting, waterdichte badkamerlampen en het lichtplan. Ieder plekje in de badkamer heeft immers z’n eigen functie en verdient daarom de juiste badkamerverlichting.

 

Met alle soorten verlichting, een ruime keuze aan stijlen, enzovoort is het niet altijd makkelijk om het bos door de bomen te blijven zien. Als lichtexperts staan we jou daarom graag bij in het kiezen & plaatsen van je badkamerverlichting met enkele praktische tips.

 

Tip 1 - Denk na over de verschillende types van verlichting

 

Van algemene verlichting over accent- & sfeerverlichting tot taakverlichting. In een moderne badkamer komen al deze types terug. Zo kan de badkamerverlichting perfect afgestemd worden op het moment. Algemene verlichting om in bad of onder de douche te gaan. Taakverlichting bij het opmaken, tanden poets en scheren. En sfeerverlichting voor de gezelligere/romantischere momenten.

 

Door al deze verlichtingstypes te gebruiken in de badkamer, creëer je een gezellige badkamer waar je voor alles de juiste verlichting hebt: van gericht licht tot indirect licht.

 

Tip 2 - Stel een lichtplan op voor je badkamer

 

Loop even doorheen je badkamer, stel een plattegrond op en bepaal op logische wijze welke lampen op welke plaats moeten komen. Gelet op de verlichtingstypes en de verschillende plaatsen & functies in de badkamer zou dit geen probleem mogen zijn.

Tip 3 - Kies de juiste badkamerlampen


Volgend op tip 1 kan je nu de juiste keuze maken wat betreft de badkamerlampen. Zo zijn er voor ieder verlichtingstype meerdere lampen. Kwestie van die badkamerlampen te kiezen die aansluiten op jouw stijl. Inbouwspots, een plafondlamp of hanglamp als algemene verlichting. Wandverlichting en evt. led strips als sfeer- en accentverlichting. En ten slotte spiegelverlichting en flexibele spots als taakverlichting.

Omdat de badkamerlampen ook af te rekenen krijgen met water en vocht moet je bij het aankopen goed letten op de IP-waarden van de lampen. De badkamer wordt immers verdeeld in drie luchtvochtigheidszones. Onze armaturen hebben daarom IP-waarden van IP23, IP44 of IP65 zodat ze beschermd zijn tegen vocht en condens. De armaturen met een beoordeling van IP65 zijn bestemd voor in de douche of aan het bad. De armaturen met IP23 zijn dan voor plekken waar geen vocht of spatten komen maar waar je eventueel wel te maken krijgt met condens.

Denk ten slotte ook aan LED badkamer verlichting. LEDlampen zorgen voor een aangenaam en helder licht en bezorgen je een mooie besparing op je energiefactuur!

spotlight-column-bathroom

Populaire producten