Porties9,Voorbereidingstijd10 min,Bereidingstijd:20 min
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Vis
Kaas
Voorafjes en snacks
Airfryer
Bloem
Fruit
Vlees
Ingrediënten
200 gr kant-en-klaar bladerdeeg (diepvries of gekoeld)
2 eetlepels melk
Vulling naar keuze. Bijvoorbeeld:
Ricotta en ham
Ricotta en zalm
Kaas en bosui
Garnalen en dille
Paprika en salami
Appel en kaneel
Appel en gember
Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
Snijd het deeg in 16 vierkantjes van 5x5 cm en schep op elk vierkantje een flinke theelepel vulling.
Vouw de vierkantjes tot driehoekjes en maak de randen vochtig met wat water. Druk de randen goed dicht met een vork.
Leg 8 envelopjes in het mandje en bestrijk ze met melk. Schuif het mandje in de Airfryer en stel de tijd in op 10 minuten. Bak de hapjes mooi goudbruin.
Bak de rest van de envelopjes op dezelfde manier. Serveer de bladerdeeghapjes op een schaal.
Vullingen:
Ricotta en ham: meng 50 g ricotta met 25 g fijngehakte ham en een beetje versgemalen peper
Ricotta en zalm: meng 50 g ricotta met 25 g gerookte zalm en 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
Kaas en bosui: meng 75 g geraspte kaas (Gouda, Cheddar of Gruyère) met 1 bosuitje gesneden in dunne ringetjes
Garnalen en dille: meng 75 g fijngesneden roze garnalen met 1 eetlepel fijngehakte dille en ½ eetlepel citroensap
Paprika en salami: meng 50 g salami in reepjes met ½ rode paprika, in kleine blokjes en 1 eetlepel fijngehakte (verse) oregano
Appel en kaneel: meng ½ appel in kleine stukjes met ½ eetlepel suiker, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil en 1 theelepel kaneel
Appel en gember: meng ½ grote appel in kleine stukjes met 1 eetlepel fijngehakte, gekonfijte gember en 1 eetlepel fijngehakte verse munt