Aan de slag met je Saeco espresso apparaat

De espressomachine gebruiksklaar maken en de sterkte en smaak van de koffie aanpassen

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van een Saeco espressomachine. Ontdek hoe je de machine voor het eerst in gebruik neemt en welke instellingen je aan je persoonlijke voorkeuren kunt aanpassen.

Reservoir met water of koffiebonen vullen

Verwijder het waterreservoir en vul het met vers water tot de aanduiding 'Max'. Vul vervolgens het koffiebonenreservoir met de espressobonen van je keuze.

De espresso machine aanzetten

Steek de kleine stekker in het contact achter op de espressomachine en steek de hoofdstekker in een stopcontact. Zet de hoofdschakelaar (indien aanwezig op de machine) op 'I'.

Plaats een kopje en druk op de stand-byknop

Plaats een kop onder het heetwater-/stoompijpje om het water dat tijdens het voorbereidingsproces uit de machine komt, op te vangen.

Druk op de stand-byknop om de Saeco espressomachine in te schakelen.

De leidingen voorbereiden

Op het display wordt het pictogram voor het voorbereiden van de leidingen weergegeven. Selecteer 'OK' om dit proces te starten. Er komt water uit de machine. Ga voor meer informatie naar de ondersteuningspagina voor je machine en zoek de gebruikershandleiding.

Het AquaClean-filter voorbereiden, installeren en activeren

Op espressomachines die compatibel zijn met het AquaClean-filter, verschijnt de vraag ‘AquaClean-filter installeren of activeren?’

Bereid het AquaClean-filter altijd voor voordat je het in gebruik neemt. Schud het gedurende 5 seconden, dompel het ondersteboven in een kan met koud water en wacht tot er geen luchtbellen meer uit komen.

Plaats het filter in het waterreservoir en start het installatieproces. Wanneer het filter goed is geïnstalleerd, wordt het pictogram 'AquaClean 100%' op het display weergegeven.

Zoek onderdelen en accessoires voor jouw specifieke Saeco espressomachine

Met een paar klikken krijg je meer gedetailleerde informatie over de ingebruikneming van de Saeco espressomachine.

Instructiefilmpjes voor het gebruiksklaar maken van de machine.

Instructiefilmpjes voor het gebruiksklaar maken van het Saeco espresso apparaat

Maalstanden

Je kunt de maalinstellingen aanpassen met de knop in de koffiebonenbak. Van een fijne maling voor een pittige espresso tot een grove maling voor een lichtere koffiesmaak.

Pas de maalinstellingen alleen aan wanneer de machine koffiebonen maalt. Plaats een kop onder de koffietuit voordat je de maalstand aanpast. Druk op de knop 'Espresso‘ en verander de instelling met de hiervoor bestemde toets wanneer het malen begint.

Instellingen voor 'Memo'

Voor elk koffierecept kun je de sterkte naar smaak aanpassen en het formaat kop instellen met de functie 'Memo’.

Houd de gewenste knop ingedrukt totdat je het pictogram 'Memo’ op het display ziet. De machine wordt vervolgens in de programmeerstand gezet en begint de geselecteerde koffie te zetten. Stop het proces door op de knop 'OK’ of de te programmeren knop te drukken, al naargelang het model van je espressomachine.

Instellingen voor aromasterkte

Druk op de knop 'Aromasterkte' om de sterkte van de koffie te wijzigen. Telkens wanneer je op deze knop drukt, gaat de aromasterkte één niveau omhoog of omlaag. Op het display zie je de gekozen sterkte, die alleen wordt opgeslagen als je de sterkte tijdens het koffiezetten verandert.

Menu-instellingen

In het menu kun je verschillende machine-instellingen aanpassen, bijvoorbeeld temperatuur en stand-bytijd.

Activeer het menu en selecteer de te wijzigen instelling. Selecteer bijvoorbeeld de gewenste temperatuur-instelling (Max/Med/Min) en sla deze op.

Hulp nodig bij je Saeco espresso apparaat?