Aan de slag met je Philips espressomachine

De espressomachine gebruiksklaar maken en je koffie naar eigen smaak aanpassen

Gefeliciteerd met je nieuwe Philips espressomachine. Lees verder over hoe je de espressomachine gebruiksklaar maakt en instellingen aan je persoonlijke voorkeuren aanpast. Volg een paar eenvoudige stappen en je kunt al gauw een heerlijk kopje koffie zetten!

Het waterreservoir vullen

Verwijder het waterreservoir en vul het met vers water tot de aanduiding 'Max'.

Het bonenreservoir vullen

Vul het koffiebonenreservoir met espressobonen.

De espresso machine aanzetten

Steek de kleine stekker in het contact achter op de machine en steek de hoofdstekker in een stopcontact. Zet de hoofdschakelaar (indien aanwezig op de machine) op 'I'. Druk op de stand-byknop om de machine in te schakelen.

Een kop onder het heetwater
/stoompijpje plaatsen

Plaats een bakje onder het heetwater-/stoompijpje om het water dat tijdens het voorbereidingsproces uit de machine komt, op te vangen.

De leidingen voorbereiden

Via een bericht wordt gemeld dat je de leidingen moet voorbereiden. Op een machine zonder display wordt een knipperend uitroepteken weergegeven. Draai de knop naar het heetwaterpictogram of druk op de knop 'Espresso' om te starten, afhankelijk van je espressomachine. Na het voorbereidingsproces wordt de machine verwarmd. Ga voor meer informatie naar de ondersteuningspagina voor je espressomachine en zoek de gebruikershandleiding.

Zoek onderdelen en accessoires voor jouw specifieke Philips espressomachine

Met een paar klikken krijg je meer gedetailleerde informatie over de ingebruikneming van de Philips espressomachine.

Instructiefilmpjes voor het gebruiksklaar maken van de Philips espressomachine

Maalinstellingen

Je kunt de maalinstellingen aanpassen met de knop in de koffiebonenreservoir. Van een fijne maling voor een pittige espresso tot een grove maling voor een lichtere koffiesmaak.

Pas de maalinstellingen alleen aan wanneer de machine koffiebonen maalt.

Plaats een kop onder de koffietuit voordat je de maalstand aanpast. Druk op de knop 'Espresso‘ en verander de instelling met de hiervoor bestemde toets wanneer het malen begint.

Instellingen voor 'Memo'

Voor elk koffierecept kun je de sterkte naar smaak aanpassen en het formaat kop instellen met de functie 'Memo’.

Houd de gewenste knop ingedrukt totdat je het pictogram 'Memo’ op het display ziet of de knop begint te knipperen. De machine wordt vervolgens in de programmeerstand gezet en begint de geselecteerde koffie te zetten. Stop het proces door op de knop 'OK’ of de te programmeren knop te drukken, al naargelang het model van je espressomachine.

Instellingen voor aromasterkte

Je kunt de sterkte van de koffie wijzigen door op de knop 'Aromasterkte' te drukken of door de regelknop naar een van de booninstellingen te draaien. Dit varieert per machine.

Hulp nodig bij je Philips espressomachine?