Consumenten
Producten

Macarons

Ingrediënten voor de macarons

300 gram amandelpoeder
300 gram poedersuiker
Eiwit van 4 verse eieren
Eiwit van 3 eieren, 1 dag oud
320 gram suiker
75 ml water

Ingrediënten voor de macaroncrème

150 gram kwark
1 vanillestokje
50 gram suiker
2 blaadjes gelatine
4 eetlepels water
200 ml slagroom op yoghurtdikte

Ingrediënten voor de vulling

4 aardbeien
12 mandarijnpartjes
1 schijf ananas
1 bosje munt

Kookthermometer
Spuitzak

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 165 °C. Meng het amandelpoeder en de poedersuiker en haal het mengsel enkele keren door een fijne zeef. Meng er de 4 eiwitten door en roer tot een stevige pasta in een schaal.
Kook de suiker en het water in een pan tot 119 °C. Gebruik hiervoor een nauwkeurige kookthermometer!
Klop ondertussen de andere 3 eiwitten op in de keukenmachine op de maximale snelheid en zet hem dan op stand 3. Voeg er de suikersiroop straalsgewijs aan toe. Klop dit mengsel enkele minuten op stand 5, tot het koud is.
Meng dit mengsel voorzichtig met een spatel door de amandelsuikerpasta tot er een zachte en toch stevige massa is ontstaan.
Verdeel deze massa in 4 gelijke delen en doe per deel als volgt de kleurstof erbij:
Rood: 3 druppels rood. Oranje: 1 druppel rood en 2 druppels geel. Geel: 3 druppels geel. Groen: 3 druppels groen.

Vul een spuitzak, met een niet-getand spuitmondje van maximaal ½ cm, met het beslag. Spuit het beslag in rondjes op een bakmatje of bakpapier en schuif deze op een bakplaat. Doe dit bij alle kleuren.
Laat de macarons 1 uur drogen tot er een droog vliesje op de macarons ontstaat.
Verlaag de temperatuur van de oven tot 140°C en bak de macarons nog 10 minuten. Laat de oven op een kiertje staan om al het vocht te laten ontsnappen. Zo kunnen er geen barsten ontstaan.

Werkwijze vulling

Week de gelatine in een beetje water.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillemerg uit het stokje.
Doe de slagroom, de suiker en vanillemerg in de mengkom. Klop dan de slagroom met de garde op maximale stand tot yoghurtdikte.
Zet nu de vlinder in de keukenmachine. Voeg de kwark en de gelatine, die is opgelost in 4 eetlepels heet water, toe aan de slagroom en meng dit langzaam tot een gladde massa.
Doe dit mengsel in een spuitzak en laat dit in de koeling minimaal 2 uur opstijven.
Snijd het fruit in zeer kleine stukjes.
Knip een punt van de spuitzak en vul de macarons met de kwarkvulling en het verse fruit.