Consumenten
Producten

Cheesecake met bosvruchten

Ingrediënten voor de bodem

250 gram gemalen koekjes  (liefst gemberkoekjes)

100 gram gesmolten boter

Ingrediënten voor de kaasvulling

500 gram mascarpone
75 gram suiker
4 blaadjes gelatine
sap van een halve citroen
2dl slagroom
100 gram aardbeien
50 gram blauwe bessen
50 gram rode bessen
2 kersen

Werkwijze

Zet de foodprocessor op de keukenmachine.
Zet het hakmes in de foodprocessor en hak de koekjes fijn.
Smelt in een pannetje de boter en roer de gemalen koekjes door de boter.
Leg bakpapier in een springvorm van 20 cm.
Bedek dan de bodem met het koekjesmengsel.
Los de gelatineblaadjes op in 4 eetlepels heet water.
Haal de foodprocessor van de keukenmachine en klop de slagroom in de mengkom met de garde op de hoogste stand.
Haal de slagroom uit de mengkom en doe deze in een bak.
Maak de mengkom schoon en verwissel de garde met de vlinder.

Klop de mascarpone met de suiker en het sap van één citroen.
Meng de slagroom en de opgeloste gelatine erdoor en roer kort tot een egale massa.
Vul de springvorm meteen met het mascarponemengsel en zet de cheesecake in de koeling. Laat de cheesecake minimaal 3 uur afkoelen.
Was al het fruit en snijd de aardbeien in partjes.
Haal de cheesecake voorzichtig uit de springvorm en decoreer hem met het fruit.