Consumenten
Producten

Gevuld brood met zongedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten voor het deeg

800 gram bloem
1 zakje gedroogde gist
½ liter warm water
1 theelepel suiker
1,5 theelepel zout
1 ei
3 eetlepels olijfolie

Ingrediënten voor het beleg

75 gram rode uien
2 tenen knoflook
Olijfolie
Grof zeezout en vers gemalen peper
150 gram zongedroogde tomaten
50 gram zwarte olijven
50 gram groene olijven

Dit is een recept voor een gevuld brood met olijven, zongedroogde tomaten en rode ui. Je kunt de rode ui ook vervangen door prei en rode paprika.
Heerlijk bij een kop soep of gewoon als tussendoortje.

Werkwijze

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom van de keukenmachine.
Kneed de ingrediënten met de deeghaak tot een mooi soepel deeg op stand 3 van de keukenmachine gedurende 7 minuten.
Laat dit deeg minimaal één uur rijzen in een met olie ingesmeerde kom, met een natte handdoek erover.

Kneed het deeg nog even met de hand en rol het uit tot een grote vierkante plak die op de bakplaat past.
Pel de rode uien en de knoflook. Snijd de rode uien in dunne ringen en snijd de knoflook fijn.
Doe de fijngesneden knoflook in een schaaltje met olijfolie en gebruik dit om het brood mee in te smeren.
Leg de rode uienringen in een patroon op het brood.
Leg de zongedroogde tomaatjes en de olijven in het midden van het brood.
Laat het geheel 30 minuten rusten onder een natte handdoek.
Bak daarna het brood gedurende 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.