Consumenten
Producten

Het nieuwe energielabel voor stofzuigers
 

Philips houdt zich aan de nieuwe EU-regelgeving voor energie-efficiënte stofzuigers
 

Alle benodige informatie in een oogopslag.  

   

De Europese Unie heeft twee verordeningen uitgevaardigd: 665/2013 en 666/2013, die van invloed zijn op de manier waarop u een stofzuiger koopt en op de manier waarop Philips deze ontwerpt.

 

De eerste verordening (666/2013):

Vanaf september 2014 wordt de standaardbegrenzing voor het energieverbruik 1600 watt. De enige stofzuigers die op de markt kunnen worden verkocht, zijn stofzuigers:


- Met een ingangsvermogen van minder dan 1600 watt

- Met een minimale stofopname van 70% op tapijten

- Met een minimale stofopname van 95% op harde vloeren

 

De tweede verordening (665/2013):

Vanaf september 2014 zal er, net als op veel koelkasten, wasmachines en TV's, ook een energielabel voor stofzuigers worden gebruikt. Dit nieuwe energielabel verbetert de standaard voor de prestaties van alle stofzuigermodellen. Het label helpt u bovendien bij het vergelijken van productkenmerken van verschillende stofzuigers, zodat u gemakkelijker en beter geïnformeerd tot aankoop kunt overgaan.

 

Het energielabel vermeldt de efficiëntieklasse (boven in het label, aangegeven met pijlen) en 5 aanvullende prestatie-indicatoren (onder in het label). De waarden voor deze indicatoren worden gemeten middels gestandaardiseerde testmethoden die in de volledige branche worden gehandhaafd.

1) Efficiëntieklasse

De efficiëntieklasse duidt op het energieverbruik in combinatie met de reinigingsprestaties op harde vloeren en tapijten. Deze wordt aangegeven op een schaal van A t/m G en gekleurde pijlen. De schaal begint bij A, de klasse met de beste prestaties.

2) Klasse heruitstoot van stof

Dit heeft betrekking op de kwaliteit van de lucht die weer in de ruimte wordt teruggeblazen; deze waarde geeft de mate van hygiëne van de uitgeblazen lucht weer en geeft daarmee een indicatie van de kwaliteit van de filtering. Dit wordt weergegeven op een schaal van A t/m G, waarbij A de beste prestaties aangeeft.

3) Reinigingsprestaties op tapijt

Deze waarde heeft betrekking op het percentage van de stofopname op een gestandaardiseerd testtapijt.

4)Jaarlijkse energieverbruik (kWh/jaar)  

Dit is een indicatieve waarde op basis van 50 reinigingstaken in een huishouden met een gemiddeld vloeroppervlak van 87 m2. De daadwerkelijke waarde is afhankelijk van de manier waarop het apparaat wordt gebruikt.

5) Geluidsniveau (dB)

Het geluidsniveau van de stofzuiger, weergegeven in decibel (dB).

6) Reinigingsprestaties op harde vloeren

Deze waarde geeft het percentage weer van de stofopname bij een gestandaardiseerde houten paneel met naad.

7) Reinigingsprestaties

Dit wordt voor tapijten en harde vloeren afzonderlijk aangegeven op een schaal van A t/m G, waarbij A de beste prestaties aanduidt.

Philips-Producten en prestaties

 

Philips richt zich op duurzaamheid door innovatie. De nieuwe Philips-stofzuigers zijn ontwikkeld voor hoge prestaties en energie-efficiëntie, en laten zien dat uitstekende reinigingsresultaten kunnen worden behaald bij verlaging van het invoervermogen, wat leidt tot een lagere energierekening en een kleinere impact op het milieu.

 

De energie-efficiënte versies van de Philips-stofzuigers met stofzak (PerformerPro, PerformerActive, PowerLife) en Philips-stofzuigers zonder stofzak (PowerPro, PowerPro Active, PowerPro Compact) leveren uitstekende reinigingsprestaties met de beste resultaten voor energie-efficiëntie in hun klasse.

 

De resultaten worden mogelijk gemaakt dankzij belangrijke innovaties van Philips Floor Care, waaronder:

Zeer efficiënte motors

 

De nieuwe Philips-stofzuigers zijn voorzien van een geavanceerde motortechnologie voor een hogere luchtsnelheid bij een lager energieverbruik.

Belangrijke technologieën voor een betere scheiding van lucht en stof

 

AirflowMax is een unieke technologie in Philips-stofzuigers met stofzak (de stofzak ontvouwt zich gelijkmatig voor betere resultaten, ook wanneer de zak vol raakt) en PowerCyclone is een unieke technologie in Philips-stofzuigers zonder stofzak (technologie voor efficiënte scheiding van lucht en stof voor systemen zonder stofzak).

TriActive+ en TriActiveMax-mondstukken

 

Deze mondstukken zijn ontworpen voor maximale stofverwijdering en speciaal afgestemd op energie-efficiënte apparaten.