Instaprondleidingen tijdens de meivakantie  


Instaprondleidingen in het Philips Museum

Speciale activiteiten en openingstijden

 

In de meivakantie van 23 april tot en met 8 mei organiseert het Philips Museum dagelijks speciale instaprondleidingen. Voor het eerst kunnen individuele bezoekers samen met een ervaren gids het museum verkennen. Ook staat in deze periode de succesvolle voorstelling De Lamp weer op het programma.


Instaprondleiding
Dagelijks start om 11.30, 13.30 en 15.30 uur een instaprondleiding in het Philips Museum. Onder begeleiding ontdekken bezoekers het verhaal achter de belangrijkste innovaties van Philips en hoe een kleine gloeilampenfabrikant uit Eindhoven is uitgegroeid tot een toonaangevend wereldconcern op het gebied van duurzame verlichting en gezond leven. De kosten voor deelname aan de instaprondleiding zijn € 5,00 per persoon.


De Lamp
In de intieme korte voorstelling ‘De Lamp’ met het sfeervolle Oude Fabriekje van het Philips museum als decor vertellen het lampenmaakstertje, Gerard en Anton Philips hoe het was eind negentiende eeuw bij Philips & Co te werken in Eindhoven. Het technische proces van het maken van de eerste Philips gloeilampen wordt in het toneelstuk op een eenvoudige manier uitgelegd. De voorstelling is tijdens de meivakantie dagelijks meerdere keren te bewonderen.


Sluitingsdagen
Vanwege inrichtingswerkzaamheden is het Philips Museum gesloten op maandag 25 april en maandag 2 mei. Ook op woensdag 27 april (Koningsdag) is het Philips Museum gesloten.

 

instaprondleiding

Meer nieuws: